Tomaattisalaatti – vartissa valmis raikas lisuke
Jos yrttitarhasi pursuaa yrttejä, kuten meidän parvekeviljelmämme, tämä raikas tomaattisalaatti on niille juuri oikea koti. Tein nieriän lisukkeeksi nopean ja maukkaan salaatin kirsikkatomaateista, jossa toista pääosaa näyttelevät erilaiset yrtit. Koska rakastan korianteria, käytin sitä roimasti basilikan kaverina, mutta resepti toimii aivan yhtä hyvin persiljalla. Tomaattisalaatti raikastaa minkä tahansa ruokalajin ja sopii mainiosti grilliruoan kylkeen. Voit lisätä mukaan vielä sitruunamehua jos tarjoilet salaatin kalan tai äyriäisten kanssa.
Yrttinen tomaattisalaatti
Mitä tarvitset:
- 300 g kirsikkatomaatteja
- 20 basilikan lehteä
- 1/4 nippu korianteria tai persiljaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa tai balsamicoa
- 0,5 tl suolaa
- Ripaus mustapippuria
tomaattisalaatti: Vaiheet
- Puolita kirsikkatomaatit pituussuunnassa, ja lorauta niiden sekaan oliiviöljy ja mausteet.
- Silppua yrtit, ja sekoita tomaattien sekaan.
- Voit nauttia salaatin heti, tai antaa sen tekeytyä pari tuntia jääkaapissa. Maku on hyvin erilainen kun tomaatit ovat imeneet oliiviöljyn ja viinietikan itseensä, mutta kumpikin versio on kokeilemisen arvoinen.
Hyvää ruokahalua!
Kokkaa myös toinen reseptini, johon tulee runsaasti kirsikkatomaatteja: Herkullinen uuniriisi, jota kokeiltuasi et enää keitä riisiä!
Seuraa kesäkokkailujamme myös Instagramissa.