Hae
Ruokaturisti

Helsingin parhaat lounaat: Teurastamo ja Kallio

Syön todella paljon ulkona, ja etenkin nyt kotitoimistolla työskentelyn myötä olen kolunnut kaikki lähialueen ravintolat. Usein käyn silti samassa kolmessa ravintolassa lounaalle, koska kyseessä on kuitenkin Helsingin parhaat lounaat. Jos et ole vielä käynyt jokaisessa näissä, niin suosittelen korjaamaan tämän epäkohdan mahdollisimman pian!

 

helsingin parhaat lounaat

 

1.Tukkutorin kala

 

 

Teurastamon portilla sijaitseva Tukkutorin Kala on ollut suosikkilounaspaikkani miltei aukeamisestaan asti. Vaikka Tukkutorin Kala on ensisijaisesti kalakauppa, se on tunnettu herkullisista lounaistaan. Tarjolla on aina päivän kala- tai äyriäisannoksen lisäksi lohikeittoa ja tuore sushilajitelma. Olen aina päätynyt päivän annokseen, enkä ole koskaan pettynyt. Tarjolla on lohta useammin mm. siikaa, sampea, kuhaa, ja perjantaina listalla näytti olleen sinisimpukoita. Jos olemme käyneet lasten kanssa lounaalla, he ovat syöneet lohikeittoa hyvällä ruokahalulla. Lounaaseen kuuluu erinomainen kalapainotteinen alkuruokapöytä ja maailman parasta focaccia-tyyppistä leipää. Olen joutunut ottamaan tosin linjan, että syön leipää vasta kun olen syönyt pääruoan sillä voisin puputtaa tuota ihanan öljyisen suolaista leipää loputtomiin.

 

 

Liikkeessä yhdistyvät yritystä lainaten kolme osa-aluetta: ”perinteinen kivijalkakauppa kuluttajille herkullisineen palvelutiskeineen, kala-lounasravintola ja kala-tukkukauppa jonka laatuun luottavat mm kaikki Helsingin Michelin-tähti ravintolat.” Käymmekin usein perjantaina Tukkutorin Kalassa lounaalla, ja nappaamme samalla mukaamme viikonlopuksi kalaa tai äyriäisiä. Lounasta tarjoillaan ma-pe klo 11-14 ja elättelen toiveita, että lauantaibrunssi tulisi joskus takaisin tauolta.

 

2. Oishi18 Sushi Bar

 

 

Keväällä Vaasankadulle ovensa avannut Oishi18 on juuri se mitä Helsinki on kaivannut väsyneiden sushibuffettien rinnalle. Sushi tehdään tilauksesta, ja on todella tuoretta ja juuri sellaista millaista kunnon sushin kuuluu olla. Ravintola toteuttaa rohkeasti sushibuffetin lounasaikaan klo 11-15 niin, että asiakas saa tilata niin paljon sushia tiskiltä kuin haluaa 11,90 eurolla. Saat tilata tiskiltä mitä itse haluat ja ruokahävikin vähentämiseksi syömättä jääneistä susheista uhataan veloittaa extraa. Itse en ole koskaan onnistunut jättämään mitään syömättä, koska Oishi18:n sushit ovat melko vastustamattomia. Esimerkiksi grilled shake nigiri on täydellinen, siihen tuo lisämakua raastettu limen kuori. Muita suosikkejani on vegaaninen miso eggplant nigiri ja spicy ebi gunkan.

Helsingin paras sushibuffetti -titteli menee kiistatta Oishi18:lle. Ainoa paha puoli tässä on, etten suostu enää syömään sushia muualla. Onneksi Oishi18 on avoinna myös iltaisin, ja iltaisin sushibuffetin saa edulliseen 18 euron hintaan.

 

 

 

3. Lopez Y Lopez

 

 

Helsinkiin on viimeisen muutaman vuoden aikana saatu ilahduttavan monta melko autenttista taqueriaa. Teurastamolla sijaitseva Taqueria Lopez y Lopez on niistä suosikkini. Ravintola tarjoilee lounasta arkisin klo 11-14.30. Listalla on tuoreita “kotonatehtyjä” tacoj. Esimerksiksi porsas “al pastor” tacot tuntuvat olevan suosittuja, mutta itse vaihtelen aina Baja Fish tacojen, vegaanisten Jackfruit tacojen ja  maukkaisen kukkakaali-kookos tacojen välillä. Aivan ihania, raikkaita makuja ja mukaan tulee aina reilusti kahta erilaista salsaa. Vaikka Lopez y Lopez on avoinna to-la iltamyöhään asti, en ole koskaan käynyt siellä illallisella. Olen lounasaikaan ihaillut heidän sympaattista margaritabaariaan, jota olisi kiva pästä joku ilta testaamaan.

 

Helsingin parhaat lounaat Teurastamolla

 

Oletko jo käynyt testaamassa lemppareitani?

 

Lue myös: Itiksen ravintolat: Uusi EATIS-ravintolamaailma avoinna

 

2 kommenttia

  1. villananna kirjoitti:

    Suosittelen käymään myös Just Vegessä Kalliossa. Ihan paras, näissä sinun paikoissa en ole ollut, joten kiitos niistä.

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *