Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Testissä Stonzin vettä kestävät All year-kengät ja varrelliset pakkasrukkaset

Kaupallinen yhteistyö: Kiddex Finland

 

Kiddex haki syksyllä Stonzin tuotetestaajia, ja meidän menevät minit valittiin mukaan testiryhmään. Saimme pari kuukautta sitten Kiddexiltä 2-vuotiaalle Leonille ja 4-vuotiaalle Joelille kanadalaisen Stonzin välikausikengät ja paksut, pitkävarrelliset talvirukkaset. Kummallakin pojalla on ollut vauvana käytössä Stonzin Booties-tossut, joten tiesin jo mitä merkiltä odottaa. Nuo tossut olivat aivan mahtavat vauvalle talvella, etenkin kun kannoin kumpaakin vauvana kantorepussa. Olemme nyt testailleet vedenkestäviä kenkiä ja pakkasrukkasia kuukauden ajan, ja ajattelin nyt kertoa teille tuloksistamme, vaikkemme ole vielä päässeet lumeen peuhaamaan.

 

2-vuotiaalla Leonilla on 24 (7) koon kengät ja 2-4v koon rukkaset

 

 

All Year Star Glow-In-The-Dark välikausikengät

All Year Star Glow in the Dark  -välikausikengät ovat Stonzin tämän vuoden uutuus. Vaikka kyseessä on välikausikengät, ne palvelevat Helsingissä vaikka koko talven, sillä niiden pakkasenkestävyys on -20 asteeseen asti. Kengät on valmistettu luonnonkumista ja neopreenistä, ja niissä on vahvistettu kärki ja kannat. Stonzin välikausikengät ovat vedenkestävät, ja tuntuvat todella kevyiltä. Kengissä on pehmeä ja joustava varsi, ja ne on todella helppo pukea päälle. Varren saa vaikka kokonaan taitettua alas (kts. kuva yllä) ja taaperonkin on siksi helppo sujauttaa jalkansa kenkään. Olen kysellyt pojilta miltä kengät tuntuvat jalassa, ja vastauksena on aina vain ”hyvältä”. Vaikea sanoa näin pienistä, mutta he pukevat kengät aina mielellään jalkaansa ja kävelevät niillä reippaasti. Se mistä itse pidän erityisesti on, että koska kengät kestävät vettä, ne saa helposti huuhdeltua puhtaaksi sateisen ja mutaisen ulkoilupäivän jälkeen.

 

 

Stonz Youth Mitts-talvirukkaset

Pojilla tuntuu aina olevan hanskoista toinen pari hukassa, ja siksi olin iloinen että saimme myös Stonzin hanskat testiin. Stonzin pakkasrukkaset eroavat nimittäin ulkonäöltään muiden merkkien rukkasista, ja siksi ajattelin etteivät ne ainakaan mene sekaisin poikien päiväkotikavereiden rukkasten kanssa. Mitts-talvirukkaset ovat täysin vedenpitävät ja niissä on hengittävä fleecevuori. Talvirukkasia on saatavana kahdessa koossa: S (2-4v) ja M (4-8v). Kummallakin pojallamme on käytössä S-koko, eikä kummankaan hanskat silti vaikuta liian pieniltä tai liian suurilta. 2-vuotias touhutaaperomme ei oikein mistään hanskoista välitä, ja siksi arvostan näiden pitkälle käsivarteen ulottuvaa vartta, jossa on kiristettävä kiinnike ranteen ja varren kohdalla. Rukkaset ovat pysyneet hyvin kummankin menijän kädessä, eikä hanskoja tarvitse pukea haalarin alle. Uskon, että pitkä varsi tulee olemaan todella kätevä myös lumileikeissä, kunhan joskus saisimme lunta Helsinkiin asti.

 

Kuraiset välikausikengät saa helposti huuhdeltua niiden vedenkestävyyden ansiosta

 

4-vuotiaan Joelin hanskat ovat siniset, pikkuveljen harmaat

 

 

Olen kaiken kaikkiaan ollut todella tyytyväinen kenkiin ja rukkasiin. Ainoa negatiivinen, mitä 4-vuotias testaajamme valittelee kengistä, on se etteivät ne loista pimeässä. Olen yrittänyt selittää hänelle, että kengät, kuten muutkin pimeässä loistavat esineet, tarvitsevat ensin ns. ”valolatauksen” jotta jaksavat sitten loistaa pimeässä. Meillä kengät ovat aina pimeässä eteisessä, ja ulkona on usein jo valoisaa. Pitää muistaa joku aamu ”valoladata” kengät ennenkuin lähdemme päiväkotiin.

 

Millaiset kengät teilläpäin tarvitaan talveksi?

 

Lue myös: Testissä muovailuvaha, jota voi huoletta vaikka maistaa

 

Kaupallinen yhteistyö: Kiddex Finland

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *