Vauvan sokerittomat banaanikauramuffinssit
Erilaisilla marjoilla ja hedelmillä höystetyt muffinsit ovat pojan suurta herkkua. Etenkin vauvan banaanimuffinssit ovat hönen suurta herkkuaan. Ne säilyvät hyvin pakkasessa ainakin kolme kuukautta. Sieltä niitä on kätevä aina kaivaa mukaan kuiturikkaaksi välipalaksi. Näitä muffinssireseptejä on netti täynnä, täytyy vain muistaa ettei laita suolaa, sokeria, hunajaa tai lehmänmaitoa vielä alle vuoden ikäiselle lainkaan. Tässä meidän kauraisa versiomme. Mustikoiden tilalle olen kokeillut myös vadelmaa ja omenaa, mansikat ovat vähän liian vetisia tähän.
Vauvan banaanimuffinssit
Ainekset:
- 2 banaania
- 1dl kauramaitoa
- 2 rkl kookosöljyä (muu öljy käy myös, mutta kookokseta tulee kivasti makua)
- 2 dl vehnäjauhoa
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl mustikoita
Vaiheet:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
- Soseuta banaani, ja lisää seokseen maito ja kookosöljy.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos haluat voit vetää kaurahiutaleet sileäksi tehosekoittimessa.
- Sekoita kuivat aineet banaanimuussiin, ja lisää lopuksi mustikat.
- Jaa seos muffinssivuokiin, ja paista 200 asteessa n. 17 minuuttia.
Sormet suuhun ja bon apétit!