Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Joulupukin Lomakylä – Perheloma Rovaniemellä

Kaupallinen yhteistyö: Joulupukin lomakylä / Santa Claus Holiday Village

Ajattelin syksyn alussa, että joulukuussa olisi hyvä aika vierailla turistipulasta kärsivällä Rovaniemellä nauttimassa lumesta. Kun ulkomaisten turistien virta jää kokonaan pois, meillä on miltei kansalaisvelvollisuus matkustaa turvallisesti kotimaassa ja tukea kotimaisia hotelli- ja ravintolayrittäjiä. Koska emme ole koskaan käyneet lasten kanssa Lapissa ja haluaisimme heidän pääsevän pulkkamäkeen edes kerran vuodessa, sovimme matkan Rovaniemen Joulupukin Lomakylään joulukuun puolessa välissä. Nyt kun Lapin Sairaanhoitopiiri julkaisi ohjeet kiihtymis- ja leviämisalueilta Lappiin suuntautuvalle kotimaanmatkailulle, mietimme pitkään ja hartaasti tulisiko meidän perua sovittu reissumme. Päädyimme siihen, että Joulupukin Lomakylä takaa turvalliset puitteet kotimaanmatkailuun. Matkustaa voi myös niin, että noudattaa koronaohjeistuksia ja välttää kontaktia muihin ihmisiin. Yksittäiset mökit mahdollistavat loman vain perheen kesken, aamiaisen saa omaan huoneeseen ja Lomakylässä noudatetaan maskisuosituksia tarkasti. Olemme olleet etätoimistolla viimeiset kaksi kuukautta, pidämme maskia aina ”ihmisten ilmoilla” emmekä ole viihtyneet väkijoukoissa viikkoihin aivan kuten Lapin Sairaanhoitopiiri suosittelee. Uskon, että voimme viettää ihanan viikonlopun Lapissa nauttimalla ulkoilmasta ja oman mökin rauhasta.

 

Joulupukin Lomakylä -Turvallinen perheloma

 

Kuva: Joulupukin Lomakylä

 

Joulupukin lomakylä (Santa Claus Holiday Village) tarjoaa hotellitason majoitusta Rovaniemen Napapiirillä Joulupukin Pajakylän kupeessa. Joulupukin lomakylässä on aivan ihania mökkejä, joissa kaikissa on sauna. Meillä on varattuna Superior A -mökki, jossa on kaksi huonetta, niin saamme viettää myös kahdenkeskistä aikaa kun olemme saaneet pojat nukkumaan. Lomakylä sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä Rovaniemen keskustassa, ja tarjoaa meille niin paljon puuhaa ettemme aio edes käydä keskustassa. Yövymme aivan Joulupukin Pajakylän kupeessa ja aito oikea joulupukki on tavattavissa vuoden jokaisena päivänä Joulutalossa. Ajattelimme mennä vierailemaan Joulupukin luona heti joulutalon auetessa tai sen mennessä kiinni, yleensä näinä aikoina jopa Linnanmäki on tyhjä ihan normaatitilanteessakin.

 

Kuvat: Joulupukin Lomakylä

Kyselin Joulupukin Lomakylästä tietoa siitä mikä kyseisen hotellin tekee turvalliseksi vaihtoehdoksi. Lomakylän jokaisessa huoneistossa on oma ilmanvaihtonsa, sillä huoneistot ovat erillisissä rakennuksissa. Näin loman voi viettää aidosti vain oman perheen kesken. Vallitsevan tilanteen vuoksi, myös aamiaisen saa halutessaan hakea omaan mökkiin mukaan. Tällä hetkellä Rovaniemellä on ulkomaisten turistien puuttuessa todella väljää, eli turvavälien pitäminen ei tuota ongelmaa. Lomakylässä suositellaan sisätiloissa maskien käyttöä, ja tietysti myös henkilökunta noudattaa suositusta.

 

Lomakylän aivan vieressä sijaitseva Joulupukin Pajakylä tarjoaa onneksi paljon tekemistä ulkona oman perheen kesken. Ulkoilmassa turvavälit pystyy säilyttämään erittäin hyvin esim. vieraillessa porojen ja huskyen luona. Aiomme suunnata myös Lomakylän vieressä sijaitsevalle Tallintontun kotieläinpihalle, jossa tapaamme mm. poroja, alpakoita, riikinkukkoja, lampaita ja vuohen. Lisäksi aiomme käydä lyhyellä poroajelulla Joulupukin porojen kyydissä. Lomakylä järjestää monenlaisia ulkoilma-aktiviteetteja revontulisafareista pilkkiretkeen. Lue lisää Joulupukin Lomakylän palveluista.

 

Kuva: Lapin Materiaalipankki, Terhi Tuovinen

 

Koska me kaipaamme matkaltamme eniten lunta ja ulkoilua, tulemme viettämään paljon aikaa ulkona ihan keskenämme. Hotellilta saa lainaan pulkkia ja Lomakylän ympärillä on 3- ja 5-vuotiaalle tarpeeksi hurjaa maastoa. Eniten he nauttivatkin siitä kun vedämme heitä perässämme pulkassa. Haaveilen jo siitä, että pääsemme parin tunnin lumileikkien jälkeen oman mökkimme saunaan lämmittelemään. Meillä on mökissä myös oma keittiö uuneineen ja astianpesukoneineen, eli voimme kokata lounaankin itse jos haluamme pysytellä aivan eristyksissä.

 

Millaisia muistoja sinulla on Rovaniemeltä?

 

Lue myös: Lappiin talvella: Lunta, joulupukki ja kotimaan matkailun tukemista

 

Kaupallinen yhteistyö: Joulupukin lomakylä / Santa Claus Holiday Village

2 kommenttia

  1. Paula kirjoitti:

    Hyvää pohdintaa! Lappi kaipaa nyt kaiken avun selvitäkseen. Toki pelkäämme tartuntojen kasvua ja toivomme että vierailijat noudattavat varovaisuutta ja ohjeistuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *