Hae
Ruokaturisti

Sormiruokailijan banaanipannukakut (vegaaninen)

Olen nyt muutamana sunnuntaina tehnyt koko perheelle näitä mahtavia banaanipannukakkuja, jotka ovat vegaanisia ja gluteenittomia. Olen mieletön jenkkipannukakkufani, joka on viettänyt iHop:ssa hetken jos toisenkin. Mielestäni hotelliaamiaista ei voi kehua, jos pannukakkuja ole. Ja silti nämä jauhottomat pannukakut menee mun listalle ykköseksi, uskomatonta. Jauhojen sijasta näissä käytetään kaurahiutaleita jauhettuna ja chia-siemenet ilmeisesti korvaavat kananmunan. Koska syömme yleensä arkisin kaurapuuroa chia-siemenillä ja banaanilla, nämä sormiruokailijan banaanipannukakut ovat periaatteessa aamiaispuuromme hieman eri muodossa. Taikina tehdään tehosekoittimessa, joten helpommaksi ei mene. Tosin paistamiseen menee sitten hieman enemmän aikaa kuin kaurapuuron keittämiseen.

 

Löysin reseptin Wellberries-blogista ja olen hieman muokannut sitä pienelle sormiruokailijalle sopivammaksi. Lisäksi olen tuplannut määrän niin, että myös meille vanhemmille riittää. Huomaathan, että Evira ei suosittele chia-siemeniä niihin maaperästä imeytyvien raskasmetallien vuoksi. ”Öljysiementen turvallisen käytön ohjeen mukaan siemeniä voi antaa 1-6-vuotiaille lapsille noin 6-8 g (1 rkl). Imeväisikäisen ruoissa siemeniä ei käytetä.”

 

Sormiruokailijan banaanipannukakut  (n. 20 kpl)

 

Mitä tarvitset:

  • 4 dl luomukaurahiutaleita
  • 4 dl kasvismaitoa
  • 2 kypsää banaania
  • 2 rkl chia-siemeniä
  •  1 tl ruokasoodaa
  •  1 tl Ceylon-kanelia

 

Vaiheet:

 

1. Laita kaurahiutaleet, chia-siemenet ja sooda tehosekoittimeen, ja jauha kaurahiutaleet jauhoksi.
2. Lisää tehosekoittimeen banaanit ja kasvismaito.
3. Anna taikinan tekeytyä vartin ajan, jolloin chia-siemet imevät nestettä ja ”hyytelöityvät”.
4. Paista kuumalla lettupannulla tai normaalilla paistinpannulla pieniä, pyöreitä pannukakkuja. Löydät sopivan lämpötilan paistaessasi, meillä paistetaan nelosella.
5. Paista kunnes taikina kuplii toiselta puolelta pannulla ja käännä. Pannukakkujen kuuluu olla jenkkityyliin melko paksuja.
6. Tarjoile banaanin ja marjojen kera, vanhemmille sopii päälle vielä aivan täydellisesti oikea vaahterasiirappi

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormet suuhun –tunnisteella blogista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *