Hae
Ruokaturisti

Leikkejä kahden kuukauden ikäisen vauvan kanssa

Kuten postauksessani Leikkejä kuukauden ikäisen vauvan kanssa lupasin, suomennan ja tiivistän teille joka kuukausi ”Your baby’s first year week by week”- kirjasta kuukauden vauvaleikit. Taas on kuukausi vierähtänyt vauvan kanssa, ja on aika uusille vinkeille.

Tässä kirjan leikki-ideat 2-3 kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Muista myös, että kaikenikäiset vauvat nauttivat kun katsot heitä suoraan silmiin ja puhut heille mahdollisimman paljon. Vauvasi rakastaa kuunnella ääntäsi, ja kuunnella puhettasi, lauluasi ja oikeastaan kaikkia ääniä mitä teet. Ja paras paikka leikkiä on tietysti oman vanhemman tuttu syli.

 

Viikko 5

– Vauva osaa jo ehkä hieman tarttua esineisiin. Ota helistin tai sopiva rinkula käteesi ja anna vauvan harjoitella siihen tarttumista tai hän voi vain katsella sitä kädessäsi.
– Istu lattialle vauva sylissä tai laita vauva lattialle viereesi. Vieritä kirkkaan väristä pienehköä palloa ja annan vauvan seurata sitä katseellaan.

 

Viikko 6

– Soita vauvalle erilaisia ääniä: eläinten ääntelyitä, vedenääntä ja kodinkoneiden ääntä. Löydät näitä ääniä Spotifysta tai Apple Musicista tms helposti. Voit myös soittaa vauvalle ääniä vanhempien sisarusten leluista.
– Rohkaise vauvaasi käyttämään käsiään niin että pidät jotain helistintä tai lelua hänen käsiensä ulottuvilla, ja heilutat sitä hieman edestakaisin. Vauva kurkottaa lelun katseellaan, ja saattaa kallistaa päätään sen suuntaan tai jopa yrittää tarttua leluun.

 

Viikko 7

– Vedä vauvaa käsistä hellävaroen ylöspäin kun hän makaa selällään. Vauva todennäköisesti jännittää tällöin hieman niskaansa ja nostaa hieman päätään mukanaan. Tämä leikki auttaa vauvaa kannattelemaan päätään. Voit laulaa samalla vauvalle sillä se rauhoittaa häntä ja tekee jumpasta leikin.
– Viihdytä vauvaa tanssittamalla pehmoleluja hänen edessään. Vauva nauttii liikkuvan lelun katselusta, etenkin jos vielä laulat tai hyräilet samalla.

 

Viikko 8

– Nyt kun vauvan niskalihakset ovat jo hieman voimistuneet, voit kannustaa vauvaa hänen punnerrusyrityksissään. Kun vauva nostaa päänsä ja rinnan ylös lattiasta mahalla ollessaan,  makaa maassa hänen vieressään ja pidä hänen kasvojensa edessä värikkäitä leluja. Voit myös liikuttaa lelua ylöspäin, jolloin vauva seuraa katseellaan ja nostaa päätään ylemmäs. Jos vauva väsyy mahallaan oloon ja vaikuttaa kärsimättömältä, käännä hänet selälleen ja jatka leikkiä myöhemmin.
– Toimi vauvan peilinä kun olette vuorovaikutuksessa. Ota vauva syliisi kasvot itseesi päin ja matki kaikkia ilmeistä mitä hän tekee. Liioittele ilmeitä reilusti 🙂 Kun vauva näkee ilmeensä heijastuvan sinusta, se vahvistaa hänen itsetietoisuuttaan.

 

 

Ihania leikkihetkiä oman murun kanssa!

 

Lue myös: Leikkejä kolmen kuukauden ikäisen vauvan kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *