Hae
Ruokaturisti

Millaisia miehiä haluamme kasvattaa?

Olin aina haaveillut pienestä tytöstä. Kun kuulin, että saamme pojan huolestuin, etten  osaisi kasvattaa poikaa tai edes tietäisi miten pojan kanssa leikitään. Sillä hetkellä kun esikoisemme ensimmäistä kertaa syliini, tajusin miten hölmöjä huoleni olivatkaan. Ei lapsen kasvattamiseen vaikuta yhtään sattuuko lapsi olemaan tyttö vai poika. Ei lapsen sukupuolen tarvitse vaikuttaa edes leluvalintoihin, harrastuksiin tai vaatteisiin, kuten ei myöskään päivän menuun. Kun tulin uudelleen raskaaksi, ja kuulimme saavamme toisen pienen pojan, tiesin perheemme olevan nyt täydellinen. Olemme kuitenkin miettineet paljon millaisia miehiä haluamme kasvattaa. Miehiin kohdistuu pienestä lähtien valtavat paineet olla tietynlaisia miehiä, ja meitä vanhempia ohjataan kasvattamaan poikia tiettyyn muottiin.

 

Joka toinen päivä Elsa, joka toinen päivä Spiderman

 

Me toivomme antavamme pojille eväät olla juuri sellaisia miehiä kuin he ovat ja kasvattavamme pienistä pojistamme:

 

 • Miehiä, jotka tietävät, ettei tunteiden näyttäminen tee heistä yhtään vähempää miehiä. Kuten ei myöskään pinkkiin pukeutuminen.
 • Miehiä, jotka uskovat itseensä niin paljon, etteivät anna sukupuolensa rajoittaa heitä koskaan.
 • Miehiä, jotka avaavat suunsa kun näkevät maailmassa epäkohtia tai vääryyttä.
 • Miehiä, joille empatia, parisuhdeterapia ja feminismi eivät ole kirosanoja.
 • Miehiä, jotka tietävät arvonsa, mutta myös muiden arvon.
 • Miehiä, jotka uskaltavat näyttää ja sanoittaa tunteensa.
 • Miehiä, jotka suojelevat heikompiaan ja pienempiään.
 • Miehiä, jotka avaavat oven kaikille, eivät vain naisille.
 • Miehiä, jotka uskaltavat rakastaa ketä itse haluavat.
 • Miehiä, jotka eivät oleta vaan ottavat selvää.
 • Miehiä, jotka itkevät jos itkettää.

 

 

Meidän pojilla on roolimallina aivan loistava isä, joka ei pelkää näyttää tunteitaan sanoilla eikä teoilla. Hän ei vaivaannu jos esikoisemme itkee, ja on aina valmis sanoittamaan poikien tunteet heille kun he eivät vielä sitä itse osaa. En koskaan voisi hänen kuvitella päästävänsä suusta sellaisia törkeyksiä, kuten: ”Isot pojat eivät itke”, tai ”Älä käyttäydy kuin pikkutyttö”. Mieheni kannustaa poikaamme käymään tanssitunnilla, ja olisi ollut silmänräpäyksessä valmis ostamaan hänelle pojan itse valitseman pinkin tanssimekon, jos kaupassa vain olisi ollut oikeaa kokoa jäljellä.

 

Olen silmät pyöreinä lukenut välillä eri keskusteluryhmistä kuinka perheen pojat tanssivat kotona vain kun isä ei ole näkemässä, tai kuinka perheen isä vaatii pojiltaan tietynlaista käytöstä vain koska he ovat poikia. Poikamme saavat kasvaa onneksi kotonamme vapaina ympärillämme usein korostuvista sukupuolirooleista. Toivottavasti sama rento suhtautuminen miehuuteen, ja uskallus unohtaa ne pieneen laatikkoon ahdetut sukupuoliroolit,  jatkuisi myös päiväkodissa ja kouluissa. Välillä harmittelen, ettei meillä ole yhtään tytärtä, sillä uskoisin mieheni kasvattavan vahvoja supernaisia, jotka tietävät oman arvonsa, ja että he pystyvät ihan mihin vain sortamatta samalla muita.

 

Pusutelkaa poikianne <3

 

9 kommenttia

 1. Tinde kirjoitti:

  Tää oli niin upeasti kirjoitettu että ihan itketti! ?♥️

 2. Teresa S kirjoitti:

  Ihana iskä. Monestikin riittää jo, että kannustetaan leikkimään tyttöjen kanssa ja että iskät uskaltavat vaihtaa leikkipuistossa olevan toisen äidin kanssa pari sanaa.

  http://belleepoquewedding.blogspot.fi

  • Nina ja minit kirjoitti:

   Meillä onneksi tarhassa kaikki leikkivät yhdessä, eikä ainakaan toistaiseksi ole sielläkään jaoteltu tyttöjen ja poikien juttuihin. Saas nähdä miten koulussa käy

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Loistavasti kirjoitettu tärkeästä asiasta <3

 4. Marjut kirjoitti:

  Meillä on lapset kasvatettu juuri niin, että tunteet saa (tottakai) näyttää. Jokainen lapsi on itse valinnut mielenkiinnon kohteensa mm. leikeissä eikä niitä ohjailla lokeroiden. Emmekä vaadi toisilta lapsilta jotain vain siksi, että ovat tiettyä sukupuolta. <3

 5. Isivuosi kirjoitti:

  Teidän perheessä on huippufaija! Jos poika haluaa tanssimaan, niin sitten tanssitaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *