Hae
Ruokaturisti

Viikonloppu lapsen kertomana: Katsottiin Ryhmä Hauta ja syötiin karkkia

Pyrimme viikonloppuisin tekemään kaikkea kivaa yhdessä perheenä, ja emme yleensä siksi sovi viikonlopuille mitään menoja. Viime viikonloppu oli myös melko vilkas, ja nautimme kivasta syyssäästä. Joelin valikoiva muisti oli kuitenkin tiivistänyt koko viikonloppumme yhteen lauseeseen: ”Me katsottiin Ryhmä Hauta ja syötiin karkkia.” Tämä oli nimittäin se vastaus, jonka Joel antoi omalle hoitajalleen päiväkodissa, kun hän kysyi miten Joelin viikonloppu oli mennyt. Alapa siinä sitten selittelemään, että Joel ei todellakaan syö kolmevuotiaana karkkia, emmekä anna hänen edes katsoa yhtä jaksoa enempää kerrallaan edes Ryhmä Hauta.

 

 

Tyydyin päiväkodilla vain muistuttamaan Joelia, että teimmehän me viikonloppuna paljon muutakin. Perjantaina menimme suoraan päiväkodin jälkeen Korkeasaaren Kissojen yö -tapahtumaan. Koko Korkeasaari oli koristeltu teeman mukaisesti, ja pääsimme silittelemään vuohia niiden aitaukseen. Näimme myös riikinkukkoja pienine tipun näköisine poikasineen. Lauantai aamuna Joel heräsi hirmu aikaisin, ja katsoi yhden Ryhmä Hau -jakson ennenkuin Pikku Kakkonen alkoi. Sen jälkeen Joel kävi isänsä kanssa lentokonemuseossa ja minä vietin Leonin kanssa kotona rauhallista laatuaikaa. Söimme yhdessä lounasta kun he tulivat kotiin, ja pojat menivät päikkäreille. Päikkäreiden jälkeen Joel lähti mumminsa luo muutamaksi tunniksi leikkimään kun me lähdimme vauvan kanssa keskustaan ostoksille. Mutta lauantain kohokohta oli lentokoneista ja mummin luona kyläilystä huolimatta Ryhmä Hau Yle Areenasta.

 

Korkeasaaren ihanat vuohet

 

Leon pääsi ensimmäisen kerran Vankkuriin Linnanmäellä

 

Sunnuntaina rakensimme aamun yhdessä junarataa, ja näpertelin pojille lounaaksi tortellineja. Lähdimme iltapäivällä Linnanmäelle pyörähtämään. Joel voitti ongintapelissä itselleen räikeän pinkin nallen, jota hän kantoi ylpeänä ympäriinsä. Lisäksi mieheni voitti hänelle derbystä jälleen uuden yksisarvisen minipehmolelun. Joel oli niin kiltti, että lahjoitti sen Leonille. Annoin Joelille pari lauantaina ostamaani Muumi Xylitol -pastillia, ja hän oli innoissaan tulkinnut ne karkeiksi. Ilmeisesti tämä oli koko Linnanmäkireissun paras hetki, paljon parempi kuin joku jokapäiväinen derbyvoitto. Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä Leonille jäi viikonlopusta mieleen.

 

 

Miten kolmevuotias viiperomme onnistui tiivistämään koko viikonloppumme tuohon yhteen, melko harhaanjohtavaan mutta totuuden mukaiseen lauseeseen? Itse olisin ehkä tiivistänyt sen täysin yllätyksettömästi: ”Kävimme Korkesaaressa, Lentokonemuseossa ja Linnanmäellä!” Mutta tästä sen taas huomaa, etteivät lapset tarvitse sen kummempaa ohjelmaa. Taidammekin ensi viikonlopun viettää kotona televisiota katsellen ja karkkeja mussuttaen.

 

Mitä viikonloppusuunnitelmia teillä on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *