Hae
Ruokaturisti

Kolmevuotiaan synttärit muumiteemalla

Vietimme viikonloppuna esikoisemme kolmevuotissynttäreitä. Joel on mieletön muumifani, joten teemana oli tietysti muumit. Tarjolla oli muun muassa muumikakku, muumikeksejä, ja muumin muotoisia vesi- ja hunajamelonipaloja. Lautasliinat ja muffinssipaperit olivat tietysti muumiaiheisia, ja me aikuiset myös nautimme kahvimme muumikupeista. Teeman mukaisesti meidän lahjamme Joelille oli ihana päivä Muumilaaksossa viikko sitten. Kerroimme aamulla lähtevämme mökille, ja ajoimme yllätyksenä Naantaliin. Joel heräsi koko automatkan kestäneiltä päiväuniltaan Naantalissa, eikä ymmärtänyt missä olemme ennenkuin vasta Muumimaailman sillalla.  En ole koskaan nähnyt häntä niin iloisena kuin muumeja halailemassa Muumimaailmassa, vaikka kävimme siellä juuri heinäkuun lopulla.

 

Tämä oli ensimmäinen vuosi kun mietimme pitäisikö Joelille järjestää erikseen sukulaissynttärit ja kaverisynttärit. Päädyimme kuitenkin vielä tänä vuonna pitämään yhdet synttärit, ja kutsuimme päiväkodista vain Joelin parhaan ystävän. Meitä oli silti 12 aikuista, ja seitsemän alle 7-vuotiasta lasta. Aikamoinen vilske kävi, kun viisi vikkelää poikaa juoksenteli ympäriinsä. Mukana menossa oli 10 kuukautinen, 1,5 -vuotias, kaksivuotias kummityttömme, kaksi kolmevuotiasta, viisivuotias ja seitsemänvuotias. Pidimme juhlien pienimmän Leonin sylissä koko ajan, sillä eihän sitä pientä uskaltanut päästää lattiallekaan ryömimään. Leon treenailee liikkumistaan ja oli hieman turhautunut sylissä. Pikkuherra oppi eilen vilkuttamaan, tosin käsi vielä nyrkissä. Hän oli niin liikuttava jokaisen vieraan lähtiessä huitoessaan pienellä kädellään innokkaasti.

 

Juhlien vilkutteleva sylivauva

 

Pojat ihmettelemässä kauko-ohjattavaa robottia 

 

Joel otti jokaisen vieraan iloisena vastaan, ja muisti kiittää kauniisti lahjoista. Hän ei kuitenkaan malttanut odottaa lahjojen avaamista, vaan alkoi repimään naruja irti jo eteisessä. Joel sai enimmäkseen Ryhmä Hau -teemaisia lahjoja, sillä niitä hän oli toivonut. Olimme toivoneet kirjoja, ja palapelejä sillä Joel ei oikein ymmärrä vielä Ryhmä Hau figuureiden päälle. Ja hyvä niin, emme ehkä kaipaa lisää muovia tähän taloon. Joel rakastaa palapelejä, ja sai kolme erilaista joita kokosi koko illan vieraiden lähdettyä. Lisäksi hän sai ihanan Mauri Kunnaksen kirjan, kaksi Muumi-luukkukirjaa, kaksi Ryhmä Hau -kirjaa, Ryhmä Hau -pehmoleluja, Ryhmä Hau -Kimblen, kauko-ohjattavan robotin ja muumipyyhkeitä.
 

Leon pääsi myös nauttimaan isoveljensä saamista lahjoista

 

Paras hetki Joelille oli lahjoista huolimatta kun kokoonnuimme kaikki pöydän ympärille laulamaan ”Paljon onnea vaan”. Hän oli niin pohjattoman onnellisen näköinen, kun kaikki taputtivat hänelle laulun loputtua. Joel sai kakun kynttilät puhallettua ihan ensimmäisellä yrityksellä, eikä kukaan tietenkään ehtinyt saada siitä kuvaa. Kysyin Joelilta illalla mikä oli kivoin lahja minkä hän sai. Joel nimesi erään muumitalon muotoisen Muumipalapelin. Sinällään kiva, mutta ostimme sen jo puoli vuotta sitten laivalta. Kolmevuotiaalle ei siis oikeastikaan ole tärkeintä saadut lahjat vaikka se siltä saattaa välillä tuntua, vaan perheen ja ystävien kanssa vietetty ihana juhlapäivä. Paras lahja meidän kolmevuotiaalle oli huomion keskipisteenä olo. Hyvänä kakkosena tuli varmasti kerran vuodessa myönnetty erikoislupa syödä niin monta muumikeksiä kuin jaksoi.

 

Paljon onnea vaan threenager!

 

Iloisia syntymäpäiväjuhlia kaikille syksyn lapsille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *