Hae
Ruokaturisti

Pariisi lasten kanssa: Vinkkejä ja kokemuksia

Olen käynyt usein Pariisissa, mutten koskaan lasten kanssa. Etukäteen huoletti hiukan kuinka 5- ja 7-vuotiaamme pärjäävät kaupunkilomalla, jossa käveltyjä kilometrejä kertyy ihan huomaamatta. Olin myös kuullut ettei Pariisi ole kovin lapsiystävällinen kaupunki eikä varsinkaan melusta pidetä. Pariisi lasten kanssa yllätti meidät oikein positiivisesti ja vietimme ihanat 4 päivää Pariisissa.

 

pariisi lasten kanssa

 

 

Olimme suunnitelleet jokaiselle päivälle melko kunniahimoisen aikataulun, ja tehneet tarvittavia aikaan sidottuja varauksia jo ennakkoon. Jos haluatte hissillä Eiffel-torniin katselemaan Pariisia yläilmoista, niin suosittelen tekemään varauksen viikkoja ennen reissua. Ensimmäisenä päivänä laskeutumisen jälkeen suuntasimme Operan alueella ihailemaan Grand boulevardseja ja kipusimme tavaratalo Galeries Lafayetten katolle ihastelemaan maisemia. Sieltä hyppäsimme metroon ja lähdimme katsomaan tulipalossa pahoin tuhoutunutta Notre damen katedraalia. Ylitimme Seinen ja kävelimme ympärinä latinalaista korttelia Pantheonille. Meidän oli myös tarkoitus käydä lapsille suositellussa Jardin du Luxembourg -puistossa jossa olisi myös Pariisin oma vapaudenpatsas (Statue de la Liberté). Valitettavasti puisto meni jo kuudelta kiinni, ja olimme juuri silloin viereisessä ravintolassa päivällistä. No, jäipähän jotain ensi kertaan! Käveltyjä kilometrejä kertyi 13. Todella hyvin pojat jaksoivat ensimmäisestä päivästä innostuneena.

 

Centre Pompidoussa riitti ihmeteltävää

Centre Pompidoun lasten oma osasto

Toisena päivänä suuntasimme aamusta rue de Rivoli -kadulle, joka alkaa Louvresta ja päättyy Place de la Concordelle. Olimme katsoneet, että kadun päässä on valtava King Jouet -lelukauppa ja meille paljon mielenkiintoisia liikkeitä. Kävelimme katua eteenpäin kunne ssaavuimme nykytaiteen museo Centre Pompidoun eteen. Olimme ostaneet netistä ennakkoon liput ja pääsimme pitkien jonojen ohi museoon. Viihdyimme museossa muutaman tunnin ja suuntasimme Eiffel-tornille, sillä olimme varanneet ennakkoon klo 15 hissilipun. Eiffel-tornin näkemin läheltä oli jo lapsille elämys, ja hissimatka tornin rakenteita pitkin jää varmasti heille hetkeksi mieliin. Kolmannen päivän vietimme kokonaan Disneylandista, siitä teen myöhemmin erillisen postauksen. Viimeisenä kokonaisena päivänä vierailimme Louvressa, 5-vuotias kun halusi nähdä  omien sanojensa mukaan ”Mono-Liisan”.

 

Mihin kannattaa suunnata lasten kanssa

 

  1. Nykytaiteen museo Centre Pompidou. Paljon mielenkiintoisempi kuin Louvre ja lapset usein arvostavat nykytaidetta. Myös lapsille on oma interaktiivinen näyttelynsä.
  2. Disneyland Paris ei kaipaa selityksiä.
  3. Eiffel-torniin kipuaminen: Vaikka olen ollut Pariisissa lukuisia kertoja, en ole koskaan aiemmin käynyt tornissa sisällä. Muista varata lippusi ennakkoon!
  4. Jardin du Luxembourg: Valtavassa puistossa lapsille on paljon tekemistä, ohjelmaa ja leikkipaikkoja. Puistossa järjesteään myös säännöllisiä nukketeatteriesityksiä.
  5. Lelukaupat: Rue de Rivolilla sijaitseva King Jouet -lelukauppa oli lasten mielestä ihmeellinen ja he ihastelivat mitä kaikkia eri leluja ranskalaisilla lapsilla oli valittavanaan. Myös Galeries Lafayette -tavaratalon leluosasto on tutustumisen arvoinen.

 

Disneylandin Liisa Ihmemaassa -sokkelossa

Pariisin lelukauppojen valikoimaa ihmettelemässä

 

Mistä lapset erityisesti pitivät pariisissa

 

  1. Disneyland jäi toki kummankin pojan mieleen maagisena paikkana, ja varmasti tulee jäämään heille päällimmäisenä muistona matkastamme.
  2. Ranskalaiset crêpe-ohukaiset hillon, nutellan tai kermaahdon kanssa olivat erityisesti poikien mieleen. Suosikki oli Kinder-suklaalla täytetty crêpe, jonka lisukkeena oli vielä vaniljajäätelöä.
  3. Kumpikin pojista on myöhemmin kysyttäessä nimennyt oman lempparinsa Pariisista sillä reunaehdolla ettei Disneylandia saa mainita. 7-vuotiaan mielestä parasta reissussa oli hotellit ja 5-vuotiaan mielestä lelukaupat.
  4. Lapset pitivät myös ranskalaisten suosimasta aamiaisesta eli kaakaosta ja paahdetusta hilloleivästä tai croissantista. Vierailimme vaikka kuinka monessa boulangeriessa ihastelmassa ja toki myös maistelmassa mitä ihanimpia leivoksia, paistoksia ja kakkuja.

 

Perinteinen aamiainen joka kahvilassa

 

 

Mitä vinkkejä sinulla olisi lapsiperheelle pariisiin? Kommentoi!

 

Lue myös: Viikonloppu Pariisissa ilman lapsia

4 kommenttia

  1. Riina kirjoitti:

    Ihan superhyvä postaus kun ollaan kans lähdössä jälkeläisen kanssa keväällä!

  2. Anu kirjoitti:

    Kiitos tästä postauksesta. Oma kahdeksanvuotiaani on haaveillut vuosia Pariisista ja kesäkuussa tämä haave toteutuu. Disneylandiin mekin suuntaamme, mutta Pariisissa meinasimme viettää päivän tai kaksi. Vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita, erityisesti Eiffelin lippujen osto ennakkoon. Mieheni nimittäin käveli 10 vuotta sitten silloin vuotiaan esikoisen kanssa Eiffelin portaat ylös. Voit arvata, että oli hikinen ja puhki, kun raahasi kantorinkassa muksua koko matkan.

    • Nina ja minit kirjoitti:

      Meilläkin meinasi mennä porraskävelyksi kun katsoimme lippuja vain kuukautta etukäteen. Onneksi katsoin vielä viikkoa ennen ja oli vapautunut yksi aikasloti meille. Kirjoitan vielä ehtiessäni Disneylandista. Ihanaa matkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *