Hae
Ruokaturisti

Värikäs kasvistagine talvipäiviä lämmittämään

Marokkolainen kasvistagine on ihanan värikäs ja maukas ruokalaji. Tagine valmistuu yhdessä padassa tai isolla paistinpannulla. Täydellistä kylmän talvipäivän lohturuokaa, joka valmistuu muiden puuhien ohella. Taginessa käytetään usein lammasta tai kanaa, mutta tein ihanan raikkaan kasvisversion kikherneillä. Kikherneissä on hurjasti proteiinia ja ne pehmentyvät padassa hautuessaan. Kasvistagineen tulee paljon erilaisia mausteita, ei kannata kitsastella niiden kanssa vaikka määrä voi vaikuttaa paljolta. Voit halutessasi lisätä mukaan kesäkurpitsaa, munakoisoa tai vaihtaa kikherneet valkopapuihin. Ja jos et ole samanlainen korianterin rakastaja kuin minä, voit käyttää persiljaa sen sijaan.

 

kasvisTagine

 

 

Mitä tarvitset:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • 2 punasipulia
  • 1 purkki (250 grammaa) kikherneitä
  • 500 grammaa tomaattimurskaa
  • Nippu tuoretta korianteria

 

Mausteseos:

  • 3 tl juustokumina
  • 3 tl jauhettua savustettua paprikaa
  • 3 tl kurkumaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • Ripaus mustapippuria
  • Hyppysellinen suolaa

 

Vaiheet:

  1. Tee mausteseos valmiiksi, sekoita kaikki mausteet pieneen kulhoon.
  2. Kuori ja viipaloi punasipulit. Pilko paprikat isoiksi paloiksi.
  3. Freesaa punasipuleita ja paprikaa kuumalla pannulla öljyssä.
  4. Kun punasipulit ovat saaneet väriä, kaada mausteseos pannulle.
  5. Sekoittele mausteet kasvisten sekaan ja kaada sekaan kikherneet.
  6. Lisää tomaattimurska pannulle ja alenna lämpötilaa.
  7. Anna kasvistaginen hautua miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuuttia.
  8. Tarjoile riisin, korianterin ja vaikka fetamurujen kera.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Marokkolaistyylinen falafelpelti uunissa (vegaaninen)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *