Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Hiihtolomalla Lappiin? Joulupukin Pajakylän top 5

Kaupallinen yhteistyö: Nova Skyland Hotel

Vietimme marraskuussa ikimuistoisen ja lumisen pitkän viikonlopun Rovaniemellä. Odotimme matkaltamme lunta, rentoa yhdessä oloa, joulupukin tapaamista, joulumielen löytämistä ja tietysti paikallisia herkkuja. Yövyimme Napapiirillä taianomaisen Joulupukin Pajakylän kupeessa Nova Skyland Hotelissa. Hotelli oli aivan ihana ja 4- ja 6-vuotiaat poikamme nauttivat joka hetkestä kotoisassa mökissämme. Jos suuntaat Hiihtolomalla Lappiin, suosittelen Joulupukin Pajakylää, joka sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä Rovaniemen keskustassa. Nova Skyland Hotelin aivan vieressä sijaitseva Joulupukin Pajakylä tarjosi  paljon tekemistä ulkona oman perheen kesken, emme edes kaavailleet käyvämme Rovaniemen keskustassa. Ulkoilmassa turvavälit pystyi säilyttämään erittäin hyvin ja porukkaa oli jopa surullisen vähän.

 

Hiihtolomalla Lappiin: pajakylän top 5

 

Nova Skyland Hotelin porot

 

1. Hotellin porot, pulkat ja takka

Aivan mökkimme edessä majailivat hotellin porot, joita lapset juoksivat innoissaan katsomaan jo aamulla matkalla aamupalalle. Oli kiva päästä katsomaan poroja rauhassa ilman hälinää, ihan mihin aikaan itse tahtoi.

Hotellin vastaanotossa oli iso pino pulkkia, joista sai valita mieleisensä lainattavaksi. Vaikka välimatkat on melko lyhyet koko Joulupukin Pajakylän alueella, oli ihanaa, kun saimme kuljettua reippaassa tahdissa eikä kellään ollut siirtymisien kanssa mitään haasteita. Mökkimme läheisyydessä oli 4- ja 6-vuotiaalle tarpeeksi hurja pulkkamäki, ja kävimme laskemassa siinä monta kertaa päivässä.

 

 

Iltaisin istuimme Metsänsyli-mökin rauhassa takkatulen ääressä, ja paahdoimme yksi ilta vaahtokarkkejakin kaakaon kanssa. Koska mökissä oli keittiö, meidän ei tarvinnut lähteä aina mökistä ulos syömään, vaan saimme istuskella takkatulen ääressä. Mäkin oma sauna kruunasi aina illan, ja löylyjen jälkeen pojat nukahtivat tyytyväisiä ilman mitään heille tyypillisiä iltahepuleita. Lue lisää mökistämme täältä.

 

 

2. tallitontun piha

Kävimme Tallitontun pihalla ruokkimassa poroja, silittelemässä lampaita, ihmettelemässä laamoja ja alpakoita, grillaamassa avotulella makkaraa ja laskemassa pulkkamäkeä. Vierailimme tallitontun pihalla myös toissa vuonna, ja paikka oli aivan yhtä ihana kuin muistelimme. Jos olet Rovaniemellä, suosittelen ehdottomasti käväisemään, aivan ihana paikka!

 

 

3. huskyajelu pajakylässä


Kävimme katsomassa Joulupukin Pajakylässä sijaitsevassa HuskyParkissa huskyja.  Saimme ensin tutustua huskyihin ja silitellä niitä. Kävimme tämän jälkeen kilometrin pituisella huskyvetoisella rekiajelulla. Pojat ihastuivat ihaniin huskyihin ja saivat kumpikin valita yhden huskypehmolelun muistoksi ihanasta matkasta. Tiesitkö, että myös Ryhmä Haun Halti on rodultaan husky?

 

 

4. sen ainoan oikean joulupukin tapaaminen

Koko Joulupukin Pajakylä on niin tunnelmallinen paikka, että vaikkei olisi lainkaan jouluihminen, mieli saattaisi muuttua Pajakylässä vierailun jälkeen. Alueella soi joululaulut, ja joka puolella on kauniisti valaistuja kuusia. Me virittäydyimme joulutunnelmaan tapaamalla sen ainoan, oikean Joulupukin. Joulupukin luokse pääsee ilman sisäänpääsymaksua, kuvasta joutuu toki muutaman kympin maksamaan.

 

 

5. lappilainen ruoka

 

Jälkiruoat Lapin tapaan

 

Kävimme lounaalla Ravintola Kotahovessa Pajakylän keskellä, Joulupukin porojen vieressä. Ravintola lupaili perinteisiä lappilaisia ja suomalaisia ruokia. Ravintolan sali oli aivan mielettömän tunnelmallinen, ja keskellä ravintolaa oli avotuli jonka äärellä oli ihan lämmitellä. Kotahoven listalta löytyi pojille kermaista lohikeittoa. Itse söin maukkaan katajanmarjalohen ja mieheni perinteisen poronkäristyksen. Mieleen jäi myös taivaallinen mustikkapiirakka, joka hävisi poikienkin lautaselta ennätysajassa. Lapin kahvi tarjoiltiin leipäjuuston ja lakkahillon kanssa, kuten kuuluukin.

 

Myös Nova Skyland Hotelin aamupala oli aivan ihana, ja aamupalalta löytyi usein myös paikallisia herkkuja. Aamupalassa oli hyvin variaatiota, ja kaikki olivat todella laadukkaita. Lapset arvostivat aamiaisella erityisesti nakkeja, munakasta, croisantteja ja tuoreita hedelmiä. Plussaa todella hyvistä itseleivotuista leivistä ja runsaasta jälkiruokapöydästä. 130-paikkainen ravintola on auki päivittäin klo 23.00 asti. Lounasaikaan on tarjolla runsas lounasbuffet, joka oli erittäin kohtuuhintainen, lämpimiä pääruokia oli kahta vaihtoehtoa, salaatteja monta ja jälkiruokapöytä vielä runsaampi kuin aamiaisella.

 

Lue lisää marraskuun Napapiirin matkastamme:

Ikimuistoinen Lapin loma: Nova Skyland Hotel Napapiirillä

Kaupallinen yhteistyö: Nova Skyland Hotel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *