Hae
Nina ja minit

Sloppy Joe resepti tuhtina kasvisversiona

Sloppy Joe on jenkeistä tuttu lohturuoka, jossa hampurilaissämpylä täytetään tuhdilla jauhelihakastikkeella. Rapakon takana kyseessä on niin arkipäiväinen herkku, että kaupassa myydään säilyketölkeissä valmista sloppy joe -täytettä. Päätin tehdä tästä lapsiperheiden lempparista kasvisversion. Makumaailmaltaan kasvisversio on aivan sama kuin alkuperäinen lihaversio, mukana on soijarouheen lisäksi kideneypapuja tuomassa suutuntumaa. Käytin hampurilaissämpylöiden sijasta hot dog -sämpylöitä, jotta sloppy joet olisi helpompi täyttää ja syödä. Olkaa hyvä,  tässä koko perheelle maistuva Sloppy Joe resepti kasvisversiona. Täydellistä viikonloppuruokaa!

 

Sloppy Joe resepti kasvisversiona

 

 

Mitä tarvitset:

  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl soijarouhetta tai herneproteiinirouhetta
  • 1 purkki (230 grammaa) kidneypapuja
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 dl vettä
  • 400 grammaa tomaattimurskaa
  • 4 rkl barbeque-kastiketta
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 0,5 tl chiliä
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria
Sloppy joe resepti

Sloppy joe kastike liehumassa

Vaiheet:

  1. Pilko sipuli, valkosipulit ja paprika.
  2. Kaada öljy pannulle ja kuullota sipulit ja paprika öljyssä. Laita hetkeksi sivuun.
  3. Laita soijarouhe pannulle ruskistumaan ja mausta chililä, suolalla, ruskella sokerilla ja mustapippurilla. Kaada sekaan 2 dl vettä ja anna veden imeytyä soijarouheeseen.
  4. Kippaa kasvikset takaisin pannulle, ja kaada sekaan kidneypavut, tomaattimurska ja barbeque-kastike.
  5. Sekoita ja anna porista miedolla lämmöllä 15 minuutin ajan.
  6. Paahda hot dog- tai hampurilaissämpylät uunissa 100 asteessa viiden minuutin ajan, tai paahtimessa. Täytä sämpylät kastikkeella, tarjoile kurkun, avokadon tai coleslawn kanssa ja nauti!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *