Sloppy Joe resepti tuhtina kasvisversiona
Sloppy Joe on jenkeistä tuttu lohturuoka, jossa hampurilaissämpylä täytetään tuhdilla jauhelihakastikkeella. Rapakon takana kyseessä on niin arkipäiväinen herkku, että kaupassa myydään säilyketölkeissä valmista sloppy joe -täytettä. Päätin tehdä tästä lapsiperheiden lempparista kasvisversion. Makumaailmaltaan kasvisversio on aivan sama kuin alkuperäinen lihaversio, mukana on soijarouheen lisäksi kideneypapuja tuomassa suutuntumaa. Käytin hampurilaissämpylöiden sijasta hot dog -sämpylöitä, jotta sloppy joet olisi helpompi täyttää ja syödä. Olkaa hyvä, tässä koko perheelle maistuva Sloppy Joe resepti kasvisversiona. Täydellistä viikonloppuruokaa!
Sloppy Joe resepti kasvisversiona
Mitä tarvitset:
- 2 rkl öljyä
- 1 dl soijarouhetta tai herneproteiinirouhetta
- 1 purkki (230 grammaa) kidneypapuja
- 1 sipuli
- 1 punainen paprika
- 4 valkosipulin kynttä
- 2 dl vettä
- 400 grammaa tomaattimurskaa
- 4 rkl barbeque-kastiketta
- 2 rkl ruskeaa sokeria
- 0,5 tl chiliä
- Ripaus suolaa ja mustapippuria
Vaiheet:
- Pilko sipuli, valkosipulit ja paprika.
- Kaada öljy pannulle ja kuullota sipulit ja paprika öljyssä. Laita hetkeksi sivuun.
- Laita soijarouhe pannulle ruskistumaan ja mausta chililä, suolalla, ruskella sokerilla ja mustapippurilla. Kaada sekaan 2 dl vettä ja anna veden imeytyä soijarouheeseen.
- Kippaa kasvikset takaisin pannulle, ja kaada sekaan kidneypavut, tomaattimurska ja barbeque-kastike.
- Sekoita ja anna porista miedolla lämmöllä 15 minuutin ajan.
- Paahda hot dog- tai hampurilaissämpylät uunissa 100 asteessa viiden minuutin ajan, tai paahtimessa. Täytä sämpylät kastikkeella, tarjoile kurkun, avokadon tai coleslawn kanssa ja nauti!
Hyvää ruokahalua!