Hae
Ruokaturisti

Tekemistä pääsiäiseksi lapsiperheille

Normaalisti olisin listannut pääsiäisen menovinkeiksi Korkeasaaren, HopLopin, ja vaikka mitä kivoja tapahtumia. Nyt kun elämme poikkeuksellisia aikoja, ei ole niin helppo keksiä tekemistä pääsiäiseksi, varsinkaan lapsille. Itse olisin varsin tyytyväinen jos saisin vain olla ihan rauhassa kotosalla ja vaikka siivota vihdoinkin vaatehuoneen. Lapset kuitenkin kaipaavat todella paljon puuhaa, joten olen keksinyt tuleville 4 päivälle jokaiselle kivan puuhan aamu- ja iltapäiväksi. Listaamieni puuhien lisäksi rentoudumme kotona palapelejä tehden, legoja kooten ja lastensarjoja katsellen. Perinteistä pääsiäismunajahtia unohtamatta!

 

 

Tekemistä pääsiäiseksi

 

Eväsretki ulkona, parvekkeella tai vaikka lastenhuoneessa

Eväsretkellä ruoka maistuu aina paremmin, joten on kiva suunnata piknikille syömään yksi pääsiäisen lounaista. Me kävimme tänään aamulla piknikillä lähimetsässä. Mukana meillä oli kylmää pastasalaattia ja itse leipomiamme porkkanapitaleipiä, jotka oli täytetty kylmäsavulohella ja tuorejuustolla. Ja jälkiruoaksi mutustelimme äitini eilen leipomia korvapuusteja. Näimme metsäretkellä myös sammakonkutua, pitää mennä muutaman päivän välein tarkkailemaan josko sieltä ilmaantuisi pieniä nuijapäitä. Ulkona oli tosin vielä aika kylmä, ja suunnittelimme pitävämme toisen piknikin lasitetulla parvekkellamme sunnuntaina.

 

Tatu ja Patu, syömään! Liveteatteri

Vaikka teatterit ovat kiinni, Turun Linnateatteri järjesti eilen live stream lähetyksen Tatu ja Patu, syömään! -esityksestään. Aivan mahtavaa, sillä näihin näytöksiin liput on usein loppuunmyyty. Esitys kestää 40 minuuttia, ja sitä suositellaan yli 2-vuotiaille. Lippu maksaa 6,90€ ja sillä saa katsoa näytelmän vaikka kuinka monta kertaa 23.4. asti.

 

Kevään merkkien (ja suklaamunien) etsiminen

Huomenna suuntaamme Mustikkamaalle etsimään kevään merkkejä. Meidän 2- ja 4-vuotiaamme ovat melko laiskoja kävelemään, mutta jaksavat jos heillä on jokin päämäärä. Yksi kiva tehtävä pääsiäiseksi on kevään merkkien etsiminen. Pyydämme poikia tutkimaan luontoa, ja etsimään mahdollisia kevään merkkejä. Ja näitähän löytyy! Puiden silmukat, maasta esiin työntyvät leskenlehdet, lintujen laulu, sulat vedet ja valkovuokot saavat pienet pysymään valppaina luonnossa. Hauskan tästä opetuksellisesta löytöretkestä tekee se, että otamme kummallekin pari suklaamunaa mukaan. Kun lapset kyllästyvät kävelyyn, piilotamme vaivihkaa maastoon heille suklaamunat. Seuraavien löytämisen toivossa he jaksavat hyvin reippailla reitin loppuun ja tarkkailla ympäristöään.

 

Kansallisoopperan esitykset: Peppi Pitkätossu baletti

Pääsiäiseen kuuluu myös ripaus kulttuuria, ja Kansallisooppera tarjoilee sitä verkkosivuillaan taltioiden muodossa. Esimerkiksi iki-ihana Peppi Pitkätossu on katsottavissa balettina Kansallisoopperan sivulla, Kyseessä on taltiointi Suomen kansallisbaletin esityksestä 14.12.2019. Tämä oli ensimmäinen kerta kun lapset näkivät balettia, ja pieni Leon innostui tanssimaan esityksen mukana. Taltiointi on katsottavissa 14.6. asti. Löydät Kansallisoopperan sivuilta myös lapsille suunnatut Pähkinänsärkijän, Lumikuningattaren ja Lasten Sevillan parturin.

 

 

VIRTUAALISET JUMPpa- ja tanssituokiot

Lapsilla on niin paljon energiaa, ja koska he eivät pääse purkamaan sitä sisäleikkipuistoihin tms., olen etsinyt heille erilaisia jumppia. Liiku, leiki ja loista on lisännyt ohjelmistoonsa erilaisia virtuaalijumppia, joita pidetään tiettyyn aikaan livenä etänä. Pojat tykkäävät Skidijumpasta 3-5 vuotiaille. Jumppa maksaa 5€ kerta, jos ei halua ostaa viikkopassia, ja maksuihin voi käyttää EazyBreakkiä, Edenrediä yms muita kulttuuri/liikuntaetuja. Tutustu innostavien etäjumppien aikatauluun. Jumppia on myös aikuisille.

Toinen mahtava lasten liikuttaja on legendaarisen StepUpin virtuaaliset tanssitunnit. Löydät StepUpin sivuilta lapsille ja aikuisille maksuttomia tanssitunteja, pojat ovat tanssineet 3-4 vuotiaiden Show-tanssia, jossa on musiikkia muumeista Robiniin. Päästäksesi osallistumaan tanssitunneille, sinun tulee ensiksi kirjautua palveluun, ja saat linkit jonka kautta pääset tanssimaan. Suosittelen testaamaan!

 

Pääsiäiskoristeiden teko taikataikinasta

Aiomme huomenna aamulla kaivaa vanhat konstit esiin, ja tehdä lasten kanssa taikataikinasta pääsiäisteemaisia koristeita. Lapset muovailevat paljon muovailuvahalla ja haluaisivat aina säästää teoksensa. Taikataikinasta lapset saavat muotoille aivan kuin muovailuvahasta, jonka jälkeen taikina paistetaan uunissa kovaksi. Teen taikinan alla olevalla reseptillä, ja värjään puolet sinisellä ja puolet punaisella elintarvikevärillä, koska niitä sattuu löytymään kaapista. Tehdyt koristeet voi maalata uunissa kuivattamisen jälkeen, eli mitään väriainetta ei tarvitse käyttää. Koristeita voi kuivattaa 125 asteisessa uunissa tunti, tai yön yli huoneenlämmössä.

Taikataikina:

  • 1,5 dl jauhoja
  • 0,75 dl suolaa
  • 0,75 dl vettä
  • 1 rkl ruokaöljyä.

 

Hyvää pääsiäistä!

 

Lue myös: Leikkejä lasten kanssa – Laiskan vanhemman top5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *