Hae
Ruokaturisti

Suussa sulava mustikkajuustokakku

En ole hyydytettyjen juustokakkujen ystävä, mutta rakastan jenkkityyliin uunissa tehtyjä juustokakkuja. Uusin lempparini on tämä mustikkajuustokakku, joka maistuu myös lapsillemme. Vaikeinta minulle on antaa kakun maustua yön yli ennen kuin pääsen maistelemaan. Se on kuitenkin sen arvoista, sillä kakun maku syvenee ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Kakun kruunaa kauniin sininen mustikkakermavaahto, jossa olen käyttänyt Biokian luomumustikkajauhetta. Olen soveltanut tässä Cheesecake Factoryn perusjuustokakun reseptiä ja muutamaa verkosta löytämääni mustikkajuustokakun reseptiä. Kerrohan miltä maistui, jos innostut leipomaan!

 

Mustikkajuustokakku uunissa

 

Mitä tarvitset:

 

Keksipohja:

  • 175 g Digestive-keksejä
  • 80 g sulatettua voita

Täyte:

  • 600 g Philadelphia-tuorejuustoa (tai jokin muu maustamaton)
  • 2,5 dl maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl Maizenaa
  • 2rkl vaniljasokeria
  • 1 dl tuoreita (tai pakastettuja) mustikoita

 

Koristelu:

  • 1dl kuohukermaa
  • 1 rkl mustikkajauhetta

 

Vaiheet:

  1. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa se muotoon.
  2. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi joko huhmarella tai tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä keksi/voiseos kakkuvuoan pohjalle ja painele tasaiseksi joko puhtain käsin tai esim. lasin pohjalla.
  3. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa kun valmistat täytteen.

 

 

  1. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri, ja jatka vatkaamista.
  2. Lisää kananmunat mukaan yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Lisää maizena ja vaniljasokeri mukaan, ja vatkaa hyvin.
  4. Kaada lopuksi kuohukerma mukaan samalla vatkaten.
  5. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, ja ripottele pinnalle mustikoita.
  6. Paista kakkua uunin keskiosassa 175 asteessa tunnin ajan.
  7. Sammuta uuni ja paista vielä uunin jälkilämmössä puoli tuntia.
  8. Ota juustokakku uunista ja anna sen jäähtyä, ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Kakun maku paranee kun jaksat odotella ainakin yön yli ennenkuin alat herkuttelemaan.
  9. Irrota juustokakun reunat voiveitsen avulla irtovuoasta, vede voiveitsellä kakun reunaa pitkin ja avaa irtopohjavuoan reuna.
  10. Vatkaa kermavaahto ja mustikkajauhe sekaisin, ja tarjoa kakun kyljessä.

 

 

Hyviä herkutteluhetkiä!

 

Leivo myös: Mansikkajuustokakku uunissa Cheesecake Factoryn tapaan

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *