Hae
Ruokaturisti

Bliniresepti, jolla onnistut aina

Meillä on tapana aloittaa blinikausi hieman ravintoloita aiemmin, jo uuden vuoden aattona. Blinien tekeminen on helpompaa kuin moni luulee. Suosittelisin hankkimaan pienen blinipannun, niitä myydään Prismoissakin edullisesti. Ja tärkeä on käyttää blinien paistamisessa voita. Tässä aina käyttämämme bliniresepti, jolla onnistuu aina. Käytämme maustamatonta jugurttia maidon sijaan, näin blineistä tulee taatusti kuohkeita. Täytteeksi voit laittaa mitä haluat, me katamme pöytään blinitäytebuffetin, josta lapset ja aikuiset saavat otse valita täytteensä. Täytteenä meillä on usein mätiä, smetanaa, suolakurkkuja, skagenia, sienisalaattia ja kylmäsavulohitahnaa.

 

Bliniresepti, jolla onnistut aina

 

 

Mitä tarvitset (8-10 bliniä)

  • 200 grammaa luonnonjugurttia
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 0,5 dl maitoa tai vettä
  • 20 g hiivaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 0,5 tl suolaa
  • Voita paistamiseen

 

 

vaiheet

  1. Lämmitä bulgarianjogurtti kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita tattarijauhot joukkoon.
  2. Anna taikinan turvota ja hapantua huoneenlämmössä noin 4 tuntia, tai jääkaapissa yön yli.
  3. Ennen kuin alat paistaa blinejä lisää taikinaan kädenlämpöinen maito tai vesi, suola, voi ja keltuaiset.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, ja kääntele vaahto varovasti nostellen taikinaan.
  5. Kuumenna blinipannu ja sulata siinä voi. Paista voissa blinejä  molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan. Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa. Varo ettei pannu ylikuumene, niin blinit ehtivät kypsymään tasaisesti.
  6. Tarjoa blinit kuumana haluamasi täytteiden kanssa ja nauti!

 

Lasipalatsin vegaaniset blinit on 10/10

 

Herkullisia blinihetkiä!

 

Jälkiruoaksi sopisi: Tiramisu: Jälkiruokien aatelistoa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *