Hae
Ruokaturisti

Gdanskin paras aamupala x3

Vietimme viime kuussa pitkän viikonlopun Puolan Gdanskissa ystävien kesken. Meillä oli mainio Airbnb-majoitus aivan vanhan kaupungin laidalla, ja suuntasimme joka aamu aamiaiselle eri ravintolaan tai kahvilaan. Yhteistä jokaiselle oli, että kaikista sai tilattua tuorepuristettua appelsiini- tai greippimehua. Tykkäsin jokaisesta aamiaisesta ja kaikissa oli paljon hyvää, mutta jos olisi pakko valita niin Gdanskin paras aamupala löytyy mielestäni Lookier-nimisestä ravintolasta.

 

Gdanskin paras aamupala x 3

 

 

A la francaise Bistro Cafe Delikatesy

 

Kävimme ensimmäisenä aamuna suoraan aivan liian aikaisen lennon jälkeen aamiaisella ranskalaisessa bistrossa aivan majoituksemme vieressä. Listalta löytyy perinteisen ranskalaisen aamiaisen lisäksi omeletteja, croque-leipiä, makeita crépes-lettuja ja suolaisia galetteja. Lisäksi ranskalaiseen siideriin ja tuorepuristettuun appelsiinimehuun tehty mimosa kannattaa testata. Kurkkaa menu ja osoite kahvilan sivuilta. A la francheise oli varmasti ollut myös loistava lounas- tai illallispaikka!

 

Lookier

 

 

Gdanskin vanhan kaupungin pääkadulla sijaitseva Lookier on aivan ihana, muttei sijainnistaan johtuen ei aivan edullisimmasta päästä. Tilasimme seurueellemme jaettavaksi kaksi näyttävää aamiaissettiä (breakfast for two), ja lisäksi otin itselleni lisäksi cappuccinon, ranskalaisen omeletin ja tuorepuristettua greippimehua.  Kurkkaa menu ja osoite ravintolan sivuilta.

 

mezalians

 

 

Olimme käyneet edellisenä päivänä juomassa hurjan hyvät cocktailit Mezaliansissa ja huomasimme, että paikassa tarjoillaan myös aamiaista. Niinpä suuntasimme viimeisenä aamuna ravintolan terasille aamupalalle. Aamiaislista oli melko suppea, mutta jokainen annos huolella mietitty ja valmistettu, kuten paikan cocktailitkin. Vaikka menun laajuudesta Lookier vei pisteet, Mezaliansin omeletti oli ehdottomasti matkan paras. Kurkkaa menu ja osoite ravintolan sivuilta.

 

Bonusvinkki makean ystäville

 

 

Bonuksena mainitsen Mezaliansia miltei vastapäätä sijaitsevan leipomokahvila Slodko Slonon, mihin emme koskaan ehtineet aamiaiselle, mutta onnistuimme ostamaan mukaan leivokset sentään. Tunnistat paikan jo kaukaa pinkeistä kukista.

 

Ihanaa reissua herkulliseen gdanskiin!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *