Hae
Nina ja minit

Maailman paras guacamole

Nyt on avokadon satokausi, ja melkein joka kaupasta saa täydellisen pehmeitä, maukkaita avokadoja. On ihanaa mennä ostoksille, ja poimia koriinsa aidosti kypsiä avokadoja. Liian usein lähden sesongin ulkopuolella kaupasta pettyneenä kotiin, sillä ns. ’ready to eat’ avokadotkaan eivät maistu juuri miltään. Otamme ilon irti satokaudesta, ja syömme todella paljon avokadoja melkein missä tahansa muodossa. Taapero ja vauva syövät niitä mielellään ihan sellaisenaan ja munakkaissa.

 

Guacamole ja itsetehty salsa sopivat hyvin leffailtaan lasten mentyä nukkumaan

Olemme nyt mieheni kanssa (liian) monena iltana tehneet iltapalaksi guacamolea tortillasipsien kanssa lasten mentyä nukkumaan.  En keksi mitään parempaa käyttöä avokadoille. Ravintoloissa en koskaan tilaa guacamolea, sillä se on usein jatkettu kermaviilillä tai pilattu jollain muulla tavalla. Lisäksi sitä saa aina raivostuttavan pienen kipon. Kun ’Täydelliset naiset’ oli vielä jokin juttu, tein Eva Longorian reseptillä ensimmäistä kertaa itse guacamolen. Se oli aivan taivaallista, ja käyttämäni resepti on muuttunut tässä vuosien vuosien varrella vaikka juuret Longorian reseptissä ovatkin. Resepti ei ole kovin kummoinen tai vaikea, mutta jostain syystä hyvää guacamolea on silti todella vaikea löytää ravintoloista. Tässä meidän reseptimme muille avokadofaneille. Jos et ole korianterin fani, guacamole ei ehkä ole sinulle. Kysyin Instagramissa, ja 52% parinsadan seuraajan otoksestani oli samanlainen korianterinrakastaja kuin minäkin. Korianteri jakaa mielipiteitä, ja kuuluin vielä kymmenen vuotta sitten toiseen leiriin.

 

Täydellinen guacamole kahdelle (ravintolassa kahdeksalle)

 

Mitä tarvitset:

– 6 kypsää isoa avokadoa, tai 8 pientä
– Puolikas nippu tuoretta korianteria
– 2 limeä
– 1 tomaatti
– Puolikas punasipuli
– Ripaus chiliä ja suolaa, oman maun mukaan. Moni lisää myös valkosipulia.

 

Kaikki mukana, sitten sekoitetaan ja jääkaappiin hetkeksi maustumaan.

Vaiheet:

1. Leikkaa avokadot puoliksi, ja poista kivi. Kaiverra isolla lusikalla avokadon puolikkaat kulhoon.
2. Purista sekaan kahden limen mehu, ja muussaa avokadot.
3. Pilko punasipuli pieneksi silpuksi, ja sekoita sekaan.
4. Skalpeeraa tomaatti kuumassa vedessä kastamalla, jolloin saat kuoren kätevästi pois. Poista kuori ja siemenkota, ja pilko pieneksi.
5. Pese korianteri ja silppua se pieneksi. Lisää guacamolen sekaan korianteri, chili ja suola.
6. Sekoita hyvin, ja anna mielellään maustua jääkaapissa ainakin vartti.

 

Teemme usein myös lohitacoja, joihin guacamole sopii täydellisesti.

 

Millainen sinun lempiguacamolereseptisi on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *