Hae
Nina ja minit

Poikien välisistä eroavaisuuksista – esikoinen vs. kuopus

 

Meille on käynyt niin perinteisesti, että esikoinen ja kuopus ovat keskenään aivan erilaisia. Heillä on ikäeroa vain reilut kaksi vuotta, ja aivan samat elinympäristöt ja kasvatusperiaatteet. Silti kumpikin on ollut vauvavuotenaan aivan oma persoonansa. Itse asiassa he ovat aivan jokaisessa asiassa täysin erilaisia keskenään. Listasin seitsemän kohtaa, joissa heidän eroavaisuutensa näkyy eniten jo nyt kun kuopuksemme Leon on vasta seitsemän kuukautta. Jännä nähdä säilyvätkö heidän luonteensa aivan erilaisina koko lapsuuden.

 

  1. Nukkuminen – Esikoisemme Joel ei ollut vauvana kovin hyvä nukkumaan, hän nukahti vain syliin, liikkuviin vaunuihin tai kantoreppuun. Ja tietysti rinnalle. Joel nukkui aina tasan 29 minuuttia kerrallaan. Leon puolestaan nukahtaa mihin tahansa, jos vain on päikkäriaika ja nukkuu helposti pari tuntia putkeen. Osaan niin arvostaa tätä!
  2. Itkuisuus – Joel oli todella itkuinen vauva, tai ehkä aivan normaali. Leon ei nimittäin itke paitsi jos on aivan hirveän väynyt. Koska Leon ei itke öisin lainkaan halutessaan maitoa, hän nukkuu välissämme jotta kuulen hänen maitopyyntönsä.
  3. Tutti – Joel ei suostunut ottamaan tuttia vaikka kuinka yritin. Tutti olisi ollut itkuiselle vauvalle kätevä, ja kadehdin ystäväni vauvaa, joka saatuaan tutin suuhunsa nukahti minuuteissa minne tahansa. No, nyt minulla on samanlainen vauva, sillä Leon ottaa tutin mielellään ja nukahtaa se suussaan.
  4. Uniriepu – Luin esikoisen syntyessä, että jokainen vauva tarvitsee jonkun äidintuoksuisen unirievun. Ostin Diinglisarin ja Mayoralin eläinriepuja, vaan herraa ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Onneksi ostokseni pääsivät vihdoin pienten kätösten hellään rutistukseen, sillä Leon vaatii nukkuakseen oman leijonariepunsa.
  5. Hampaat – Joelilla oli 5 kuukauden iässä jo alahampaat, ja vuoden iässä kaikki viimeisiä kulmahampaita lukuunottamatta. Leon on edelleen aivan hampaaton, 7,5 kuukauden iässä. Hieman erilaiset sormiruokailijat tämän myötä myös.
  6. Temperamentti – Joel oli jo vauvana melko topakka, ja tuntui tietävän mitä haluaa. Ja ilmaisi tyytymättömyytensä melko herkästi. Leon puolestaan on oikea hymypoika. Hän hymyilee heti herätessään, aina kun näkee jonkun ja ihan muuten vaan. Leonia ei tunnu haittaavan juuri mikään koskaan.
  7. Syntymä – Esikoisen synnytys kesti yhteensä 36 tuntia, eikä mikään mennyt suunnitelmien mukaan. Leon syntyi kolmen tunnin päästä siitä kun pääsin Naistenklinikalle, ja synnytys meni täysin synnytyssuunnitelmani mukaan, ilman kivunlievitystä.

 

 

Vähän jo nyt säälittää pieni, leppoisa Leon, kun hänellä on isoveljenään hieman pedantti pieni mies. Onneksi Joel huolehtii nyt jo pikkuveljestään, ja varmistaa että hänellä on aina tutti, lelut ja riittävästi ruokaa. Sen rinnalla se ei paina juuri mitään, että toinen tulee todennäköisesti tulevaisuudessa päättämään kaikki leikit, ja vielä jakamaan leikkien roolit.

Ovatko teidän lapsenne keskenään myös kuin yö ja päivä?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *