Hae
Nina ja minit

Lapsiperheen kesä on tehty eväsretkistä, ulkoilusta, ja uusista seikkailuista

 

Sää on ollut mielettömän upea viimeiset kolme viikkoa, ainakin täällä Helsingissä. Suomen kesä on niin lyhyt, että olen jo monta vuotta tehnyt listan asioista mitä haluan ehdottomasti tehdä kesällä. Joka vuosi listaan on kuulunut vähintään piknik merenrannalla, mökillä rauhassa grillailu ja uiminen, kunnon mansikkakakun leipominen kotimaisista mansikoista, ja mustikoiden poimiminen. Lapsien saamisen myötä listaamme ovat huomaamatta hivuttautuneet myös reissu Muumimaailmaan, kesäillat Linnanmäellä ja päiväretket Korkeasaareen. Taaperomme on nämä jo kokenut, tosin vuosi sitten oli vielä niin pieni ettei taida edes Muumimaailmaa muistaa. Vauvalle kaikki on vielä uutta. Kummallekin on siis luvassa jännittävä, seikkailuntäyteinen kesä!

 

Eväsretki Korkeasaareen, Karhulinnan edessä

Tykkäämme viettää aikaa perheenä mahdollisimman paljon, ja kesällä onneksi ehtii vaikka ja mitä töidenkin jälkeen. Harvinaisen varhaisesta kesän aloituksesta johtuen, olemme jo muun muassa olleet metsäretkellä ja päässeet muutamalle ihanalle piknikille. Kun esikoinen on päässyt päiväkodista kotiin, olemme pakanneet eväät ja viltin, ja kävelleet rantaan. Pikinikruoan ei tarvitse olla kovin ihmeellistä, kaikki maistuu paremmalta ulkona! Mökillekin olemme ajaneet jo muutaman kerran, mutta uimaan en ole sentään vielä uskaltautunut.

 

 

Kävimme tässä yksi ilta Haltialan maatilalla katsomassa lehmiä, lampaita ja vuohia. Söimme ihanat sokerimunkit heidän aurinkoisella terassillaan. Olemme myös tehneet ekskursion Linnanmäelle ja eväsretken Korkeasaareen. Linnanmäellä on monta kivaa, ilmaista laitetta taaperollemme, joten Lintsillä käynti on meille toistaiseksi ihan ilmaista huvia. Ostimme jo viime vuonna vuosikortit Korkeasaareen, ja olemme sielläkin jo käyneet pari kertaa. Vuosikortti on siitä kätevä, ettei saaressa tarvitse olla kerrallaan paria tuntia kauempaa, vaan voi jatkaa jokin toinen ilta. Paljon sitä ehtii puuhaamaan, kun on lämmintä ja valoisaa. Toki lasten kanssa nämä puuhailut vaativat hieman etukäteissuunnittelua, että päästään viimeistään 19.30 sänkyyn, sillä lasten nukkumaanmenoajasta emme tingi edes kesällä.

 

 

Päivisin kun olen yksin Leonin kanssa, olen käynyt pitkillä kävelyillä auringossa, välillä mammakaverin kanssa ja välillä ihan itsekseni. Jos ei ole huvittanut kävellä kuumuudessa, olen nukuttanut Leonin ulkona vaunuihin, hakenut jäälaten, ja istunut kirjan kanssa ulkona nauttimassa säästä. Heinäkuussa mieheni on lomalla, ja Joelin päiväkoti on kiinni. Silloin aiomme oleskella jonkin verran ihan rauhassa kotosalla, ilman mitään etukäteissuunnitelmia. Pääsemme tällöin myös päivittäin mahtavaan lähileikkipuistoomme, johon miehelläni onkin ollut ihan ikävä esikoisen kanssa koti-isänä viettämänsä kuuden kuukauden jäljiltä. Aiomme myös lähteä päiväksi Turkuun ja Muumimaailmaan, josta tulee varmasti eeppinen retki pienelle muumifanillemme. Lisäksi teimme alustavia suunnitelmia autoreissusta Tallinnan kautta Riikaan, mutta mitään ei ole lyöty vielä lukkoon. Saa nähdä mitä kaikkea kesä tuo tullessaan!

 

Millaisia kesäsuunnitelmia tai -perinteitä teillä on?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *