Hae
Nina ja minit

Kotiäiti meikkikoulussa: Kannattaako arkimeikkiin panostaa?

Käytän todella vähän meikkiä. Tämä ei johdu kotiäitiydestä, vaan en ole koskaan oikein jaksanut panostaa meikkaamiseen. Arkimeikkiini kuuluu ainoastaan mineraalipuuteri, kulmakynä ja sävytetty huulirasva. Olen ihoni suhteen onnekas, se on sen verran tasainen etten ole oikeastaan koskaan käyttänyt meikkivoidetta tai peittävämpää puuteria. Joskus kuitenkin olisi kiva meikata vähän näyttävämmin. Varsinkin kesän juhlien kynnyksellä harmittelen välillä etten osaa meikata enempää, enkä omista edes silmienrajauskynää.

Olin siis ammattiavun tarpeessa. Onneksi löysin ihanan kauneuden monilahjakkuuden Kati Ween, joka järjestää kahden tunnin MWKW meikkikursseja, ja myös yksityiskursseja. Kati on toiminut Sebastian Professional Suomen pääkouluttajana, ja kouluttanut siis alan ammattilaisia. Hän on tehnyt monia tv-projekteja, mm. The Voice Of Finlandin kaksi kautta, ja Kuninkaalliset Häät -sarjaa. Kati on tehnyt meikki-kampauksia Linnan juhliin. Päätin ilmoittautua mukaan Katin arkimeikkiopastukseen, joka toteutetaan viiden hengen pienryhmänä. Ideana oli, että jokainen ottaa omat meikkinsä mukaan, ja Kati opastaa miten niillä voi saavuttaa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Kati neuvoi miten omia hyviä puoliaan voi korostaa, ja vähemmän hyviä samalla häivyttää. Jokainen meikkasi siis itsensä omilla meikeillään, jolloin saman meikin loihtiminen onnistuu vielä seuraavanakin päivänä.

 

 

Ostin ennen kurssia itselleni jopa silmienrajauskynän. Pääsimme myös testailemaan ainakin itselleni uusia tuotteita. En ollut koskaan ennen kokeillut valokynää, enkä primeria tai hauskan väristä concealer trioa. Myös meikin kiinnityssuihke oli aivan uusi tuttavuus. Samalla Kati neuvoi minkä sävyisiä meikkejä itselleen kannattaa ostaa, jos innostuu jostain tuotteesta. Mahtavaa oli, ettei Kati edustanut mitään meikkifirmaa, joten hänen suosituksensa olivat ihan aitoja. Otin innokkaasti muistiinpanoja, sillä tiedän meikkaavani niin harvoin etten halunnut unohtaa Katin tärkeimpiä oppeja. Tärkeimmät asiat mitä opin:

  1. On muitakin syitä käyttää meikkivoidetta kuin peittääkseen ihon virheitä. Meikkivoiteet sisältävät nykyään aurinkosuojan, ja talvella ne suojaavat herkkää ihoa tuulelta ja pakkaselta.
  2. Aurinkopuuterilla voi varjostaa jos ei omista erillistä varjostustuotetta, mutta silloin kannattaa ehdottomasti käyttää pientä sivellintä. Moni tekee varjostukset aurinkopuuterilla käyttäen leveää poskipunasivellintä. Tällöin lopputuloksena on vain ruskeat posket.
  3. Kulmakarvojen koko määräytyy silmän koon mukaan, ja monella on aivan liian lyhyet kulmakarvat. Jos pitää sivellintä pystysuorassa nenästä lähtien, kulmien tulee alkaa silmän sisänurkan kohdalta, korkeimman kohdan olla iriksen ulkoreunasta viistosti ylöspäin, ja kulmien tulee päättyä vasta kun sivellin kohtaa silmän ulkonurkan 30 asteen kohdalla.

 

Alla tilanne kun olin tehnyt kunnon pohjan (primer, meikkivoide, valokynä, puuteri) ja siveltimellä vedellyt korostukset oikeisiin kohtiin, tupsutellut poskipunan poskipään korkeimpaan kohtaan ja saanut kunnon kulmat aikaiseksi. Tässä vaiheessa ajastamme oli mennyt jo 3/4, ja pääsimme vihdoinkin meikkaamaan silmiä. Koska kyseessä oli arkimeikki, luomiväriä laitettiin maltillisesti ja rajaukset olivat melko hillityt. Itselleni meikkimäärä tuntui silti todella hurjalta, ja tämä arkimeikki menisi varmaan ihan iltameikistä. En voi myöskään kuvitella arkisin meikkaavaani viittä minuuttia kauempaa, mutta onhan se ihana välillä tuntea olonsa kauniiksi.

 

 

Entä lopputulos? Tadaa, oikealla alhaalla näette kahden tunnin opastuksen tuloksen! Kotiäitiponnarini ei ehkä ole ihan paras tämän ihanan meikin kanssa 😀 Vasemmalla profiilikuvani normaalissa, todella vähäisessä arkimeikissäni. Tykkäsin uudesta raikkaasta meikistä muuten, mutta jättäisin arkena alarajaukset pois. Kävin heti seuraavana päivänä ostamassa Lumenen kevyen meikkivoiteen, ja hohtavan peitepuikon jota voi käyttää valokynän tapaan. Kurssin jälkeen Kati lisää osallistujat Facebook-ryhmäänsä, jossa hän jakaa monta kertaa viikossa meikkivinkkejä ja -videoita. Ryhmässä saa myös kysyä neuvoja, ja itselleen sopivia tuotteita tai sävyjä jos on vaikka meikkiostoksilla. Olin todella tyytyväinen Katin kurssiin, ja myös tähän mahtavaan jälkihoitoon. Kurssin jälkeen tuli olo, että jos haluan silloin tällöin panostaa ulkonäkööni enemmän, osaan myös tehdä sen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *