Hae
Nina ja minit
Kaupallinen yhteistyö

Valmiina sormiruokailuun!

Kaupallinen yhteistyö: Ipanainen

Kuva: Ipanainen

Meidän pieni Leon vauva aloittaa kiinteät viikon päästä kuuden kuukauden kypsässä iässä. Jännittäviä aikoja! Olen valmistautunut lueskelemalla neuvolan suosituksia kiinteiden aloittamisesta, ja sormiruokailun perusteita. Yllättävän nopeasti nämä asiat unohtaa, vaikka esikoisen sormiruokauluajoista ei ole edes kauaa. Lukaisin jo uudelleen läpi ”Omin sormin suuhun” (Gil Rapley & Tracey Murkett, 2010) kirjan neuvot kiinteiden aloitukseen sormiruokailulla. Selasin myös vanhoja sormiruokailureseptejäni, ja jaoinkin jo kanssanne takuupehmeiden porkkanasämpylöiden reseptin. Toivottavasti Leonille maistuvat samat herkut kuin Joelille aikoinaan.

Kirjoitin esikoisen sormiruokailun aloittamisen aikaan, minkälaisia materiaalisia ja henkisiä varusteita sormiruokailuun tarvitaan. Yhtenä isona kokonaisuutena mainitsin hyvät tarvikkeet. Meillä on jo onneksi kunnon syöttötuoli: tanskalaisen Leanderin puinen syöttötuoli. Tuoli on todella tukeva eikä edes horjahtanut vaikka esikoisemme heilui ympäriinsä ja innostui usein potkimaan tuolia pöydästä poispäin.

Kävin alkuviikosta ihanassa Ipanaisessa Hakaniemessä jutustelemassa kiinteiden aloituksesta sormiruokailulla, ja yhdessä mietimme mitä varusteita Leon mahtaa tarvita omien sormiensa ja syöttötuolin lisäksi. Toinen tuikitarpeellinen tarvike, jonka kaksi vuotta sitten mainitsin oli esikoisen pirteän vihreä ezpz:n Happy Mat ruokailualusta. Tykästyin tuolloin silikoniseen Happy Matt-alustaan kovasti, sillä se pysyi hyvin pöydässä kiinni, kesti konepesun ja sai kaikki ruoat näyttämään super houkuttelevilta. Niinpä minulle oli selvää, että myös kuopuksemme tarvitsee täyden arsenaalin ezpz-ruokailualustoja. Merkiltä kun oli tässä kahden vuoden aikana tullut paljon kivoja uutuuksia, kuten Mini Bowl ja suloinen Halinalle-ruokailualusta. Näissä ihanaa on niiden erittäin iloinen design, jota on saatavina monessa kirkkaassa värissä. Kiitos Ipanainen näistä ihanista, herkullisen värisistä alustoista ?

Kolmantena sormiruokailua helpottavana tarvikkeena nimesin pitkähihaiset ruokailuessut, joissa on edessä tasku keräämässä tippuvat muruset. Näitä oli pari vuotta sitten vielä melko haastavaa löytää, silloin löysin IKEA:lta uutuutena yhden mallin ja Ipanaiselta toisen. Ostin eilen Leonille Ipanaiselta ihanan valkoisen kissakuvioisen ruokailuessun. Kotona alkoi vähän mietityttämään oliko valkoinen sittenkään aloittelevalle sormiruokailijalle se oikea valinta. Ja alla olevaa kuvaa katsoessani mietin myös ovatko nuo ruokailuessun kaverit sittenkin hamstereita eikä kissoja 😀 Mitä olette mieltä? Söpöjä ne on anyway.

Yksi lukijani kysyi minulta miten sormiruokailija syö puuronsa itse, nyt tiedän vastauksen. Tällä lusikalla!

Lisäksi sain Ipanaiselta Choomee Dip’n silikoniset ensilusikat. Ensin ajattelin, ettei sormiruokailija tarvitse lusikoita, mutta nämä ei ollutkaan mitään ihan tavallisia soselusikoita. Näissä on keskellä reikä ja ne on suunniteltu dippaamiseen. Dippaaminen oli ainakin esikoisen lempipuuhaa. Yksi lukijani kysyi minulta miten sormiruokailija syö puuron itse, nyt tiedän vastauksen. Tällä lusikalla! Ideana on se, että vauva ottaa lusikan käteensä ja tökkää sen puuroon, hummukseen tai mihin tahansa tahnaan. Tällöin puuroa jää kiinni lusikkaan, ja vauva voi viedä sen suuhunsa. Todella kiva keksintö, päästäispä pian kokeilemaan. Näitä ei ollut vielä saatavilla nimittäin kaksi vuotta sitten.

Ipanaisella kysyttiin myös, että onko Leonilla jo oma nokkamuki. Vähän menin hämilleni kysymyksestä, kun ei tullut mieleenkään että Leon alkaa juomaan myös vettä äidinmaidon ohella. Sormiruokailun jälkeen on aina hyvä ottaa huikka vettä, jotta saa ruoanmuruset huuhdeltua suusta. Löysimme Ipanaisen valikoimasta hienon lasisen ruotsalaisen Everyday baby -merkkisen nokkamukin. Pullo on todella kevyt, ja kahvojen ansiosta siitä on vauvankin helppo juoda itse. Mukin ohut silikonikuori vaihtaa väriä, jos juoma on liian kuumaa tarjottavaksi. Yritän aina ujuttaa pojilleni sopivissa määrin lempiväriäni vaaleanpunaista, ja tätä Milk Hero-nokkamukia löytyi myös ihanan pinkkinä. Leon oli kovin iloinen uudesta, astetta tyylikkäämmästä nokkamukistaan, vaikka ei ihan tiedä vielä mitä sillä olisi tarkoitus tehdä.

Me olemme siis nyt valmiina aloittamaan sormiruokailun, kiitos Ipanaisen! Tervetuloa seuraamaan Leonin pian alkavaa matkaa pieneksi kulinaristiksi! Tulen jakamaan kanssanne kokemuksiamme, reseptejä ja suloisen sottaisia kuvia 🙂


Sain myös kanssanne arvottavaksi 50 euron arvoisen lahjakortin Ipanaiseen.
Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tähän kirjoitukseen mikä on ollut teillä ehdoton tarvike kun olette aloittaneet kiinteät, mitä ilman ette olisi pärjänneet? Voittaja pääsee valitsemaan kaikkea kivaa 50 eurolla Ipanaisen huolella mietitystä, laadukkaasta valikoimasta. Arvonta suoritetaan yhteistyössä Ipanaisen kanssa perjantaina 4.5.2018 klo 20.00, eli siihen asti on aikaa osallistua. Muistathan jättää kommenttiisi sähköpostiosoitteesi, se ei näy kuin minulle. Eikä kommentin jättäminen edellytä siis kirjautumista 🙂 On siis ihan iisipiisi homma!

Kaupallinen yhteistyö: Ipanainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *