Hae
Nina ja minit

Lapsimessut 2018 – Vinkkejä ja vilinää

Enää viikko Lapsimessuihin ja nyt voi alkaa jo vähän suunnittelemaan miten aikansa siellä käyttää. Messuilta löytyy joka vuosi kaikkea ihanaa, mielenkiintoista ja uutta, ja ihan kaikkea ei ehdi valitettavasti kokemaan. Kannattaa siis tutustua ohjelmaan ja tarjontaan ennakkoon saadakseen eniten irti messupäivästä. Olen menossa paikalle blogini merkeissä perjantaina. Pääsen rauhassa siis hypistelemään kaikkia ihania uutuuksia, ja moikkaamaan mahtavia blogikollegoitani Meidän Perhe ja Vauva -osastolle. Heillä on kuulema pallomeri ja hyvät messutarjoukset osastolla 6b90, itse toki tilasin Vauva-lehden jo aikoja sitten kotiin. Sunnuntaina menen messuille ihan puhtaasti hauskanpitomoodissa lasten kanssa, ja yritän siinä samalla katsella kaikkea mitä perjantaina en ehtinyt.

Nyt taaperon ollessa jo 2,5-vuotias uskon hänellä olevan omat (hyvin vahvat) mielipiteensä siitä missä tuo rajattu aika käytetään 😀 Muumifanimme on ainakin ehdottomasti vietävä Muumimamman yllätysjuhlille. Muumimamma onkin Joelin lemppari, ja viimeksi hän pääsi mammaa halimaan ”Käy Muumilaaksoon” -konsertissa joulukuussa. Leon onneksi köllöttelee tyytyväisenä vaunuissa, kunhan saa maitoa aina halutessaan. Imetyksen tuki ry:lla on messuilla rauhallinen imetysnurkkaus, jonne kaikki ovat tervetulleita. Oon julki-imetyksen suuri puolestapuhuja, ja imetän missä vain. Mutta Leonista on tullut niin utelias viime viikkoina, ettei malta yhtään keskittyä maidotteluun jos ympärillä on jotain jännää. Ja Lapsimessuilla sitä jännää vasta riittää!

 

Kuva: Messukeskus

Moni messuille osallistuva yritys on keksinyt kaikkea pientä kivaa omalle osastolleen. Alla muutama mua kiinnostava juttu, mitä oon bongaillut Lapsimessujen sivuilta ja yritysten sometileiltä:

 

  1. Leluja maahantuovan Kiddex:n osastolla pääsee leikkimään Plan Toysin leluilla. Kiva päästä testailemaan niitä ennen ostamista. Joskus ostan taaperolle jotain mun mielestä ihanaa, mikä ei sitten häntä kiinnostakaan yhtään 😀
  2. Uuden suomalaisen lastenvaatemerkki Arksien osastolla voi ottaa kuvan lapsestaan kettuna tai pupuna, ja samalla osallistua 150 € lahjakortin arvontaan. Heillä on aivan ihania eläinaiheisia jumpsuitteja ja huppareita.
  3. Oot niin Ihana:n osastolla on mahdollisuus ottaa Lapsimessuilta muistoksi symppis polaroidkuva. Meillä on tämä vauvakirja, ja se on niin ihana <3 Olisi siis kiva hakea kuva muistoksi Leonin vauvakirjaan.
  4. Tanskalaisen Name It:n osastolla on glitter-kasvomaalauksia. Voi olla, että jonot on aika pitkät, mutta ehkä jos kävisi heti klo 11 katsomassa tilanteen.
  5. Suomalainen lastenvaatemerkki Kaiko on suunnitellut Instan mukaan jotain jännää messuja varten, mutta eivät ole tietääkseni kertoneet vielä mitä. Pitäähän sinne siis mennä uteliaana katsomaan mistä on kyse!

 

Muutama käytännön vinkki vielä. Kannattaa ostaa liput ennakkoon, sillä sen lisäksi että siinä säästää pari euroa, vältyt lippujonolta. Pienen vauvan kanssa messuille tultaessa kannattaa ottaa myös Tula tai muu kantoreppu mukaan. Meillä tämä oli esikoisen vauvavuonna hyödyllinen, kun meno messuilla kävi liian jännäksi. Pikkuinen nukkui sitten kantorepussa ja mulla oli kumpikin käsi vapaana ostosten tekoon. Ja vaunut voi jättää kantoreppupäikkäreiden ajaksi vartioituun vaunuparkkiin.

 

Suuresti plussaa siitä, että lapsiperheiden tarpeet on niin hyvin huomioitu. Ylä-Galleriassa on valvottu maksuton hoitopaikka 3-7-vuotiaille lapsille perjantaina ja lauantaina. Maksimihoitoaika on kaksi tuntia. Harmi kun Joel ei ihan vielä tänä vuonna täytä ikäkriteereitä tuonne. Liberon vaipanvaihtopiste on myös mahtava. Jonot sinne näyttää aina superpitkiltä, mutta menevät yllättävän nopeasti kun on niin monta vaipanvaihtopistettä.

Kuva: Messukeskus

 

Kun arvoin lukijoideni kanssa lippuja Lapsimessuille, kysyin samalla mitä te odotatte messuilta tänä vuonna. Selkeästi enemmistö teistä vastasi odottavansa tarjouksia. Onneksi tämä on ilmiselvästi myös näytteilleasettajien tiedossa, joten varmasti huippuhyviä tarjouksia luvassa 🙂 Itse odotan pääseväni tutustumaan uusiin suomalaisiin merkkeihin, joita näyttää olevan ihan mukavasti mukana tänäkin vuonna. Vähän olin pettynyt kun Mini Rodini ei ole tänä vuonna mukana, vuoden 2016 messuilla shoppailin siellä jonkin verran. Kaikki näytteilleasettajat on listattuna aakkosjärjestyksessä Lapsimessujen sivuilla.

 

Nähdään Lapsimessuilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *