Hae
Nina ja minit

Viikonlopun odotetuin: sunnuntaibrunssi kotona

Viikonloput ovat aina olleet meillä kummallakin vapaa-aikaa ja vietämme ne usein ihan vaan perheen kesken. Eilen kävimme aamupäivällä katsomassa ja halimassa herra Muumipeikkoa Pelican Storagen avajaisissa. Joel oli niin onnellinen, viimeksi hän pääsi halimaan Muumia maaliskuussa risteilyllämme ja seuraavan kerran Muumimaailmassa heinäkuussa. Alkuillan vietimme esikoisemme ikäisen kummityttöni perheen luona. Nyt vasta 2,5 vuoden iässä lapset ovat alkaneet kunnolla leikkimään keskenään,vaikka ovat tunteneet ihan minivauvoista. Meidän työmme on lähinnä katsoa ettei meno mene liian villiksi 😀 Leon katseli taaperoiden menoa silmät pyöreinä ja syventyi omien sukkiensa mutusteluun.

 

 

Sunnuntaibrunssi on meillä muodostunut jo omaksi perinteeksi ja viikonlopun kohokohdaksi. Tosin kaikki muut paitsi lapsiperheet sanoisivat sitä varmaan aikaisen ajankohdan takia aamiaiseksi. Mutta tykkäämme leikkiä olevamme brunssilla. Ja me nimenomaan tykkäämme kokata kotona brunssin. Joskus olemme menneet ravintolaan, mutta siitä on vilkkaan taaperon kanssa rentous kaukana. Ihan aidosti nautin myös enemmän itsetehdystä ja siitä että saa juuri sitä mitä haluaa. Pyrimme aina valmistelemaan brunssia lauantai-iltana kun lapset on saatu nukkumaan. Esimerkiksi mehut puristamme usein ennakkoon, ne säilyvät kyllä yön yli ihan hyvin jääkaapissa. Ostimme mehulingon muutama vuosi sitten, ja ilman brunssejamme se jäisi kyllä kokonaan kaappiin pölyyntymään. Myös vohveli- tai pannukakkutaikina on kiva tehdä edellisenä iltana valmiiksi. Ja taapero avustaa niissä tarjoiltavissa, jotka kokkaamme vasta aamulla. Joel on kovin innokas keittiöapuri, ja vatkaa mielellään mitä tahansa, pöllyttää jauhoja, ja lisää paaaljon voita kaikkeen. Hänen hommiinsa kuuluu myös aivan kaiken maistelu, joka on välillä hieman rasittavaa, etenkin kun kyseessä on raaka kala…

 

 

Koska meitä on toistaiseksi vain 2 aikuista ja yksi taapero syömässä, pitää hieman varoa ettei tule tehtyä liikaa ruokaa. Kuukauden päästä saamme syömisseuraksi myös sormiruokailevan Leonin. Hän olisi hyvin myös tänään löytänyt itselleen syötävää, tosin hänelle olisin tehnyt minimunakkaan ilman suolaista pekonia. Brunssipöydässä meillä on aina vakiovieraina jotain ihanaa leipää, juustoja, vihanneksia, jugurttia, hedelmiä, ja itsepuristettua mehua. Lisäksi brunssin vierailevana tähtenä on viikonlopusta ja mielihaluista riippuen jenkkipannukakut, vohvelit, uppomunat, kylmäsavustettu lohi tai espanjalainen munakas. Puuro tai murot eivät kuitenkaan koskaan saa kutsua brunssipöytäämme.

Tänään teimme taaperon johdolla minimunakkaita uunissa. Olen syönyt näitä joskus Hilton Kalastajantorpan aamiaisella, ja yritin jäljitellä näissä heidän makumaailmaansa. Tosin taapero päätti kokkaushetkellä, ettei tuore basilika ole tervetullut joukkoon, joten jätimme sen pois muutamasta minimunakkaasta. Nämä sopivat hyvin myös sormiruokailijalle, kunhan ei lisää suolaa lainkaan. Munakkaat on superhelppo tehdä, mutta kannattaa muistaa öljytä muffinivuoka kunnolla ennen munakasmassan kaatamista. Meiltä jäi tämä vaihe väliin, ja muffinssivuokaa on uskomattoman vaikea saada puhtaaksi.

 

Paprika-basilika minimunakkaat pekonilla/fetalla

 

Mitä tarvitset:

– 6 kananmunaa
– 1 dl kauramaitoa
– 1/2-pakettia kypsää luomupekonia tai fetaa
– Puolikas paprika
– 1 pieni punasipuli
– Ripaus pippuria ja suolaa

 

Vaiheet:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Pilko punasipuli ja kuullota miedolla lämmöllä. Jos et käytä kypsää luomupekonia tai fetaa, paista pilkottu raaka pekoni sipulien kanssa.
3. Pilko paprika, basilikan lehdet, kypsä pekoni tai fetajuusto.
4. Voitele muffinivuoka kunnolla, ja jaa täytteet tasaisesti jokaiseen kennoon.
5. Vatkaa munat ja kauramaito yhteen.
6. Kaada munamaitoseos muffinivuoan kennoihin.
7. Laita munakkaat 200 asteiseen uuniin 15-18 minuutiksi, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan.

 

 

Miten te vietätte perheen kanssa viikonloppuja? Onko teillä jotain perinteitä?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *