Hae
Nina ja minit
Kaupallinen yhteistyö

Vauvavuosi valokuvina

Kaupallinen yhteistyö: Oppi&Ilo kanssa

Olemme aina olleet innokkaita valokuvaajia, jo ennen lapsia. Silloin kohteena oli useimmiten kolme kissaamme. Olemme ottaneet esikoisestamme hänen elämänsä joka ikinen viikko ”viikkokuvan” perjantaisin, jolloin hän on syntynyt. Tämä tekee yhteensä hurjat 134 viikkokuvaa. Printtasimme Joelin vauvavuoden viikkokuvat söpöksi kuvakirjaksi, ja aikeissa on tehdä sama hänen toisesta ja nyt kuluvasta kolmannesta vuodestaan. Tietysti olemme halunneet jatkaa samaa perinnettä myös Leonin kanssa, ja hänestä on nyt kasassa viikkokuvat vasta viiden kuukauden ajalta.

Sain suomalaisen Oppi&Ilo-sarjan kevään uutuuden ”Vauvavuoden rakkaimmat hetket” -kortit kokeiltavaksi. Paketissa oli huimat 45 korttia, joissa jokaisessa on jokin vauvavuoden virstanpylväs, kuten ’Tänään sain nimen’, Osaan jokeltaa’, ja  ’Minä konttaan’. Muutama kortti oli myös jo odotusajalle, joka tekee paketista täydellisen baby shower -lahjan. Kortit ovat todella söpöjä, ja värimaailmaltaan ihanan pastellinsävyisiä. Kortit sopivat hyvin siis sekä poika – ja tyttövauvoille, ja niitä on helppo ulkonäkönsä puolesta ujuttaa mukaan valokuviin.

Jokaiseen korttiin pystyy  kirjoittamaan päivämäärän, jolloin vauva oppi kyseisen taidon. Tällöin myös itse kortit toimii muistoina vauvavuodesta, joka on kiva nykyään kun valokuvien kehitys usein viivästyy 😀 Ideana on siis ottaa vauvelista kuva, ja laittaa tilanteeseen sopiva kortti viereen. Meillä sattui juuri samalle viikolle kun sain kortit sellainen mieletön juttu, että Leon löysi omat varpaansa. Voi juku, mikä löytö olikin! Onneksi tähän suureen tapahtumaan oli myös oma korttinsa ?

Meillä nämä kortit tulevat käyttöön viikkokuvissa, niin että laitamme kyseisen kortin sen viikon viikkokuvaan, jolloin taito on opittu. Olisipa meillä ollut nämä kortit jo esikoisen vauvavuotena, niin olisi kiva verrata viikkokuvista nyt kumpi pojista oppi minkäkin taidon ensin!

Jokaisen kortin kääntöpuolella on vinkkejä vauvan varhaisen vuorovaikutuksen tukemiseen: leikkejä, loruja ja tietoa vanhemmille. Nämä tekstit on laatinut psykologi Leea Mattila, ja ne vinkit mitä luin (5 kuukauteen asti) vaikuttivat hyödylliseltä myös meille juuri toisen lapsen saaneille muistin virkistämiseksi. Alla yksi suloinen esimerkki vinkistä uusille vanhemmille:

”Kun vauva suuntaa katseensa sinuun, osoita ilahtumista. Vanhemman katseesta vauva päättelee asioita itsestään. Rakastava ja hellä katse tarkoittaa vauvalle: ”Olet tärkeä ja arvokas”. 

Sain myös kunnian arpoa yhden ”Vauvavuoden rakkaimmat hetket” -korttitisetin ihanien lukijoideni kanssa! Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tätä kirjoitustani ja kertomalla mikä on vauvavuotesi paras muisto tähän mennessä. Muista jättää sähköpostiosoitteesi siltä varalta että voitat, se ei näy muille kuin minulle 🙂 Arvonta suoritetaan pe 6.4. klo 21.00 yhteistyössä Oppi&Ilo kanssa. Onnea matkaan!

Kaupallinen yhteistyö: Oppi&Ilo kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *