Hae
Nina ja minit

Romanttinen hääpäivä Hotel Havenissa avecin kera

Tappaako vauva romantiikan parisuhteesta? Ehkä, jos suhdetta ei elvytä. Me olemme mieheni kanssa pyrkineet viettämään kahdestaan aikaa vaikka kotona onkin vilkas taapero ja pienenpieni vauva. Aina se ei tietenkään ole mahdollista, mutta kun yrittää niin aina välillä onnistuu. Keskustelimme jo ennen toista raskauttani, että pitää ehdottomasti järjestää toisillemme aikaa Leonin vauvavuoden aikana, vaikka arjesta varmaan aika kaoottista tuleekin. Harmittavan usea suhde ajautuu nimittäin karille lasten ollessa pieniä, ja yhteisen ajan puute sekä järjetön väsymys ajaa puolisot vastakkaisille puolille laivaa.

 

Vietimme kuukausi sitten kuudetta hääpäiväämme ? Ennen lasten syntymää pyrimme juhlistamaan kyseistä tapahtumaa matkoilla, mutta viime vuodet olemme tyytyneet ihanaan kotikaupunkiimme. Varasimme tällä kertaa yön hotelli Havenista, jossa olemme joskus aiemmin juhlistaneet seurustelun vuosipäivää (kyllä, juhlimme niitäkin). Leon on vielä niin pieni, ettei tullut mieleenkään jättää häntä kokonaiseksi yöksi hoitoon. Päätimme ottaa siis hänet mukaan hotelliin, ajatuksena että saamme kuitenkin viettää kahdenkeskistä aikaa hänen useiden päikkäreiden aikaan. Mummi otti mielellään esikoisemme yökylään, ja Joel oli enemmän kuin innoissaan. Olemme todella onnekkaita, että meidän molempien vanhemmat asuvat Helsingissä ja kiitollisia siitä, että he viettävät mielellään aikaa lastenlastensa kanssa. Ilman heitä olisi todella paljon vaikeampi löytää yhteistä aikaa.

 

Mieheni oli ostanut ihanan pienen kakkulajitelman a la Patisserie Teemu & Markus, ja lisäksi vielä heidän isohkoja macaron leivoksiaan. Kuudetta hääpäivää sanotaan sokerihääpäiväksi. Syötyäni nuo kaikki kakut ymmärsin miksi. Kilistimme lasilliset hääpäivän kunniaksi ja nautimme upeasta huoneesta. Hotellihuone oli todella kaunis ja tunnelmallinen, ja napsimme varmaan tuhat kuvaa vauvasta itsekseen ja meidän kanssa yhdessä upeassa miljöössä.

 

 

Emme olleet tehneet illalliselle lainkaan pöytävarausta, sillä ajattelimme että mennään vauvan fiiliksen mukaan. Lähdimme kävelemään keskustaan, ja kävimme vähän fiilistelemässä Vanhaa kirkkoa, jossa meidät vihittiin. Alla kuvamuisto hääpäivältämme. Ei syytä huoleen, en siis käynyt tällä reissulla hääkoltussa kolkuttelemassa kirkon ovia.

 

 

Leon nukahti nopeasti liikkuviin vaunuihin. Päädyimme illalliselle Brondaan, sillä baarin puolelle ei tarvitse pöytävarausta edes lauantaisin. Brondassa vaihtuu lista sen verran usein, että tuntuu että siellä on aina uusi kokeilemisen arvoinen kala-annos kun käyn siellä. Tykkään myös tosi paljon heidän cocktaileistaan ja etenkin Lady Boysta joka maistuu alkoholittomana yhtä hyvältä kuin ginillä. Saimme syödä illallisen aivan rauhassa kahden kesken, kun Leon nukkui vaunuissaan tyytyväisenä. Mieheni on nykyään jo todella hyvä syömään vauva sylissä, joten ei olisi haitannut vaikka Leon olisikin herännyt. Harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa.

 

Brondan aperatiivit

 

Leon heräsi vasta hotellille tultuamme. Leikimme Leonin kanssa hetken ja kylvetimme hänet astetta hienommassa ammeessa kuin yleensä. Kävimme vielä kahdestaan romanttisessa vaahtokylvyssä, kun Leon oli laitettu yöunille. Oli ihana pitkästä aikaa nukkua yö hotellin muhkeissa peitoissa ja ylellisissä lakanoissa. Aina tällaisen hotelliyön jälkeen mietin, että pitää ostaa ylellisempiä lakanoita, mutta aina se vaan jää.

 

Aamulla saimme nauttia rauhassa Havenin ihanasta aamiaisesta ja aamiaishuoneen mahtavasta näkymästä. Kun on tottunut syömään kovin kiireisen ja kärsimättömän taaperon kanssa, tuntuu luksukselta olla rauhallisen ja paikoillaan makoilevan vauvan kanssa. Parasta nauttia nyt vielä melko rauhallisesta arjesta kun Leon ei ole vielä lähtenyt liikkeelle.

 

Hotel Havenin aamiaishuoneen upeat näkymät

 

Koska ylellisestä hotelliyöstä ei pääse usein nauttimaan, yritämme myös arjesta nipistää kahdenkeskistä aikaa. Yhteinen iltapala on yksi tapa millä varmistamme, että joka päivää tulee vaihdettua kunnolla kuulumiset kiireisen arjen keskellä. Syömme yhdessä aina iltapalaa lasten mentyä nukkumaan, tosin joskus vauva kainalossa mutta hän ei vielä onneksi keskeytä keskusteluitamme. Yleensä se meistä, jonka vuoro ei ole nukuttaa taapero, tekee iltapalan ja ruokkii kissat. Ja se joka on taaperon nukuttamisvuorossa yrittää vain olla nukahtamatta lastenhuoneen lattialle.

Miten te olette säilyttäneet yhteisen ajan parisuhteessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *