Hae
Nina ja minit

Neuvolakuulumiset: Leon 4 kuukautta

Leonilla oli tänään 4 kk neuvola ja samassa neuvolalääkäri. Tämä meidän unikeko on sellainen vekkuli, että nukkuu aina kun olisi jonnekin lähtö, mutta herää toki ajoissa jos ohjelmassa ei ole mitään. Eikös tämä ole aika tyypillistä vauvaa? Meillä oli aika kymmeneltä, ja herra vaan nukkui tyytyväisenä. Herätin pojan vaipanvaihdolla ja juotiin rauhassa maitoa, mutta pyjama päällä jouduttiin lähtemään taas kerran. Onneksi ehdin itse sentään rauhassa pukeutumaan.

 

 

Meillä on mennyt viime kuukausi oikein mukavasti ilman mitään kummempia vatsavaivoja, ihottumia tms, joten kauheasti ei ollut asiaa neuvolatädillemme. Hoitaja kysyi olemmeko jo miettineet ruokamaisteluiden aloittamista, mutta vastasin melko topakasti että meillä on tavoitteena mennä täysimetyksellä 6 kuukauden ikään asti. Ja sitten aloitamme suoraan sormiruokailun, joten soseiden maistelu jää meillä tälläkin kertaa väliin. Tämä on hyväksi havaittu kaava esikoisemme kanssa, eikä neuvolallakaan ollut mitään suunnitelmaamme vastaan. Joel kasvoi äidinmaidolla mainiosti kuuden kuukauden ikään ja sitten sai ensimmäiseksi ruokalajikseen häyrytetyn parsakaalin ja banaaninpalan. Arvatkaa kumpi meni omasta valinnasta ekaksi suuhun ja on vieläkin Joelin lemppari? No tietenkin parsakaali.

 

Leon hymyili koko käynnin ajan aurinkoisesti tapansa mukaan, mutta pahoitti jostain mielensä aivan käynnin lopuksi. Onneksi olimme jo pääsemässä pois ja olin maitovarastoineni paikalla lohduttamassa. Nopeat maitohuikat saivat hymyn taas huulille, ja Leon pääsi vaunuihin päiväunille siksi aikaa kun kävelimme kotiin päin. Leon nukkuu mielettömän hyvin vaunuissa (toisin kuin isoveljensä aikoineen), joten kävelen aina mielelläni mahdollisuuden tullen.

 

 

Vertailin kotiin päästyäni taas poikien neuvolakortteja. Syntyessään Leon oli muutaman sentin pidempi ja jopa 600 grammaa painavampi kuin isoveljensä. Kolmen kuukauden iässä pojat olivat tismalleen saman pituisia, mutta Leon oli 255 g painavampi. Nyt neljän kuukauden iässä pituutta on jälleen sama määrä, mutta Leon painaa 340 g vähemmän kuin Joel painoi. Kaipa ne painot siitä tasoittuu, ja hyvin oli Leon siis käyrillä. Toivottavasti painoa tulee jatkossakin tasaisesti, jotta päästäisiin tuohon kuuden kuukauden täysimetystavoitteeseen myös Leonin kanssa, sormet ristiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *